Pițurcă: Mergem la București să câștigăm cu FCSB!

Antrenorul Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a declarat că nu va abandona stilul pe care vrea să-l imprime la Universitatea Craiova, cel de posesie şi dominare totală a adversarului. Tehnicianul consideră că la echipa de club îşi permite să abordeze o astfel de strategie, pe când la naţională folosea contraatacul.

Cu toate că Universitatea Craiova a obţinut victoria la limită contra celor de la FC Voluntari, scor 2-1, Piţurcă s-a bucurat după ultimul meci că echipa sa a  luat cele trei puncte. „Mi-a plăcut că am câștigat cele 3 puncte, atât. Nici nu-mi mai trebuie altceva. Am avut nenumărate discuții cu băieții, inclusiv la pauză, le-am spus că trebuie să continuăm să atacăm pentru a marca. Suporterii ne taxează pentru că așteaptă un joc spectaculos. Dar în acest moment, Craiova poate câștiga cu orice echipă din campionat. Mergem la București să câștigăm cu FCSB! Sper să avem și noi noroc, așa cum FCSB a avut cu noi în meciul tur”.

Antrenorul a făcut referire la stilul precaut şi reactiv pe care-l abordează primele două clasate, Astra şi CFR Cluj. „Cel mai important moment al jocului, adică golul, nu-l reuşim. Dacă jucătorii mei nu ar avea calitate, nu aş face acest joc de posesie. Aş proceda la fel ca la echipa naţională, ne-am retrage şi am juca pe contraatac. S-a văzut că am dominat toate jocurile, dar ar trebui să fie şi eficient. Avem posesie, ajungem la poartă, dar nu reuşim să marcăm şi din situaţii mai mult decât clare. În 16 metri intervine şi valoarea jucătorilor, intervine şi inspiraţia. Jocul propus de mine este unul literalmente de atac şi nu voi renunţa la el. Suntem Universitatea Craiova şi trebuie să ne impunem. Sunt alte echipe care propun alt joc, stil CFR Cluj. Astra are un joc de contraatac şi adversarii neavând apărători valoroşi primesc goluri naive”.

Craiova a avut mari probleme în campionat cu echipele mult mai slabe şi, din acest motiv, suporterii fiind  nemulţumiţi. „Eu ce pot să le spun. Încerc din toate puterile să fac echipa să joace şi să câştige. Anumite persoane ar putea şterge cu buretele momentele mai puţin bune dacă am câştiga ultimele două meciuri, dar eu nu pot face asta, fiindcă am pierdut puncte importante nepermis de uşor cu echipe mai mici. Nu ar însemna mare lucru în fotbal să câştigi două meciuri, eu îmi propun să câştig mereu”,  a spus Piţurcă referitor la contestatarii săi  şi la  suporterii supăraţi.

Vizualizări: 586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: