Placă memorială în amintirea lui Valentin Taşcu

Autorităţile locale vor amplasa o placă memorială la intrarea în blocul în care a locuit până de curând scriitorul Valentin Taşcu. Cei trei consilieri PDL din Consiliul Municipal au iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens, iar colegii lor de la celelalte partide au susţinut demersul. Iniţiatorii proiectului propuseseră ca loc de amplasare a plăcii fie intrarea de la bloc, fie faţada facultăţii din Târgu Jiu, unde Taşcu a predat în ultimii ani.

            Aleşii au optat pentru prima variantă şi, în consecinţă, municipalitatea va realiza placa memorială în următoarea lună, inaugurarea acesteia urmând să se facă pe 23 ianuarie 2009, ziua respectivă fiind ziua de naştere a scriitorului. Costul estimativ al plăcii este de 1700 de lei, aceasta urmând să fie expusă la blocul din zona Teilor, acolo unde Valentin Taşcu se stabilise în ultimii ani. Scriitorul s-a născut la Petroşani, dar s-a format profesional la Cluj, la Târgu Jiu stabilindu-se după anul 2000, acesta căsătorindu-se aici şi întemeindu-şi o familie.

            „Având în vedere realizările prestigioase în sfera literaturii, poeziei, criticii literare, de artă şi teatru, înfiinţarea filialei Gorj a Uniunii Artiştilor Plastici şi a secţiei de pedagogie, arte plastice şi design, precum şi faptul că prin creaţiile sale a făcut cunoscut numele Târgu Jiului nu numai în România, dar şi peste hotare, propunem ca în urma morţii sale premature să fie realizată şi amplasată o placă memorială la Târgu Jiu”, au precizat consilierii PDL în demersul lor. 

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: