Plagiatorul Ponta încearcă să rămână în Baroul Bucureşti

Fostul premier Victor Ponta a contestat ordinul de revocare a titlului de doctor, ceea ce înseamnă şi amânarea unei decizii pe solicitarea Monicăi Macovei, de retragere de excludere din profesia de avocat a lui Victor Ponta, membru al Baroului Bucureşti, ca urmare a plagiatului.

 Baroul urma să ia o decizie pe 31 august. "Înainte de începerea şedinţei, domnul Ponta a depus la Baroul Bucureşti un memoriu cuprinzând punctul de vedere al domniei sale şi un set de documente din care a rezultat că a formulat o reclamaţie prealabilă împotriva ordinului de revocare a titlului de doctor în drept precum şi o cerere de suspendare a efectelor ordinului respectiv, depusă la Curte de Apel Bucureşti. Nu a fost acesta motivul pentru care nu am decis, pentru că evident puteam să analizăm înscrisul respectiv, însă în majoritate, Consiliul a apreciat să desemnăm trei membri dintre noi care să facă un raport cu privire la probleme de drept administrativ şi de organizare a profesiei în cauză", a declarat Ion Dragnea, şeful Baroului Bucureşti.

La şedinţa de pe 31 august au fost invitaţi atât Monica Macovei, cât şi Victor Ponta, însă prezenţa lor este facultativă.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, după ce Ministerul Educaţiei i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ''imediată'' a social-democratului din Baroul Bucureşti.

''Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, aşa încât nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul Bucureşti'', a explicat atunci Monica Macovei.

Vizualizări: 318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: