Planurile democrat-liberalului Eduard Berca pentru Târgu Jiu

Candidatul PDL Gorj la primăria Târgu Jiu, Eduard Berca, a explicat câteva idei din programul său „Târgu Jiul altfel - zece paşi spre normalitate“. Berca a mărturisit că dacă nu va câştiga primăria acum, îşi va încerca norocul peste patru ani.

Reporter: Candidaţi la primărie, ce planuri aveţi pentru Târgu Jiu?

Eduard Berca: În esenţă aş vrea să produc nişte schimbări. E vorba despre acest program al nostru, care se cheamă „Târgu Jiul altfel - zece paşi spre normalitate“. Mi-aş permite o paranteză, când am venit spre dvs am văzut că în amfiteatrul din centru se juca baschet, deci, asta e normalitate. Asta ca să fac trimitere la ceva concret. Zece paşi spre normalitate înseamnă în primul rând locuri de muncă, înseamnă să degrevăm cetăţenii de tot ce înseamnă stresul zilei de mâine, nesiguranţa zilei de mâine, să venim cu o ofertă suplimentară pentru a absorbi tinerii care ies de pe băncile şcolii, cei care termină universitatea, disponibilizaţii din alte sectoare. Să rezolvăm problema migrării personalului calificat şi în putere din judeţ pentru că în 10 ani au plecat 17 mii de oameni numai din Târgu Jiu.

După ce scăpam de stresul zilei de mâine atunci ne putem gândi şi la celelalte proiecte ale mele, care ţin de entitatea noastră umană. Autorităţile au neglijat această incertitudine a oamenilor, această siguranţă.

Rep.: Cu problema lipsei locurilor de muncă se confruntă aproape toată ţara. Cum veţi crea locuri de muncă?

Ed.B: Cei cu care eu discut zilnic observă că sunt oraşe în ţara asta, nu pe Lună sau în America, în ţara asta, în care administraţiile locale au produs răsturnări de situaţie, legate de nivelul de trai, de locuri de muncă. De exemplu, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Suceava, Caransebeş, Arad. Există soluţii. Un investitor vine dacă găseşte resursă de muncă la un preţ convenabil şi la momentul acesta discutăm că salariul mediu pe Târgu Jiu este 1200 de lei. Investitorul mă întreabă: ce-mi poţi oferi? Facilităţi fiscale, ce permite legea, oameni calificaţi am atâtea persoane... Găsim un investitor care vrea să producă rulmenţi, iar în judeţul nostru se consumă astfel de produse. Pentru rulmenţi are nevoie de vaselină sau mai ştiu eu ce. Aduce cu el şi o făbricuţă care produce vaselină.

Rep: Aţi mers în campanie, aţi vorbit cu oamenii. Cum v-au primit, având în vedere că sunteţi de la PDL, partidul care a impus măsuri de austeritate?

E.B.: PDL este un partid care a adus în Gorj 156 mil euro la Consiliul Judeţean şi 112 milioane de euro la nivelul Târgu Jiu, astfel încât primarul se poate lăuda acum cu lucrări la rocadă, la centură.

Rep: Dacă nu o să câştigaţi, o să rămâneţi în politică?

E.B: Dacă nu câştig acum, deşi eu cred că sunt şanse, peste patru ani o să fac lucrurile astea. Nu o să renunţ pentru că a început să-mi placă.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: