Plin de gropi și denivelări: ”Este foarte periculos. Arată îngrozitor!”

DN67 B Scoarţa-Drăgăşani-Piteşti străbate judeţele Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş, fiind considerat unul dintre cele mai circulate drumuri din ţară, dar arată ca după bombardament. În judeţul Gorj, circa 50 de kilometri de drum sunt grav afectaţi de gropi şi denivelări. Gorjenii din Logreşti, Hurezani şi Licurici, cei care tranzitează spre Târgu Cărbuneşti, spun că drumul este un real pericol. 

”Drumul Licurici spre Cărbuneşti şi până la Drăgăşani este dezastru. Numai rupturi, denivelări, nu poţi să mergi cu mai mult de 30 km/h. Este foarte periculos şi pentru pasageri. Circulă şi maşini cu mare tonaj cu viteză. Este foarte greu”, a spus un șofer.  

Şoferii se plâng şi de faptul că ajung cu maşinile în service din cauza gropilor. ”Plătim roviniete, plătim acciză, unde sunt banii noştri din roviniete. Maşinile se strică? Da, normal că se strică. Ați văzut cum arată spre Cărbuneşti? În primăvară nici nu se mai poate circula, s-a lăsat de tot, va ploua”, mai spune un conducător auto.   

Drumul nu a mai fost reabilitat din 2016, iar acum se află din nou în faza de licitaţie. Primarul din localitatea Licurici spune că a făcut numeroase solicitări, însă au fost doar promisiuni.

”Este într-o stare deplorabilă. La numeroase solicitări pe care le-am făcut şi telefonice şi scrise, avem promisiuni că vin să se ocupe doar de reparaţii. Pe noi nu ne încântă asta. Am înţeles că a fost licitat în urmă cu 5 ani, iar de atunci tot există o contestaţie. A mai fost reparat acum un an sau doi ani. A fost în aceeaşi stare şi atunci. Dânşii s-au rezumat la a face doar câteva reparaţii”, a spus Vasile Măciucă, primarul din Licurici.

Cei care se ocupă de reparaţi sunt cei de la Secţia Naţională de Drumuri. Prefectul de Gorj spune că a purtat discuţii, iar când vremea va permite se vor apuca de acoperirea gropilor.

”A fost ţinută o licitaţie, s-a câştigat de către o asociere de firme. Amplasamentul a fost predat de către Secţia de Drumuri pentru reabilitare totală. Ulterior firmele nu au mai executat lucrarea, una dintre ele a intrat în insolvenţă. A fost reluată licitaţia, acum este în curs de desfăşurare. Se vor rezolva problemele, mai ales cum se coboară dinspre Cărbuneşti sat spre Licurici. Acolo este o problemă mai complicată decât în alte zone. Şi în perioada următoare se vor face reparaţii şi pe acea bucată de drum”, a declarat Marcel Iacobescu, prefectul de Gorj.

Vizualizări: 3,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: