Când vor avea motrenii căldură: ”Este foarte frig. Stăm cu două pilote!”

Cetăţenii unui municipiu din judeţul Gorj încă au calorifere reci în case şi asta pentru că nu a început furnizarea agentului termic. În această situaţie se află mai multe instituţii publice şi şcoli. Totul din cauza unor probleme cu care se confruntă societatea care furnizează căldura.

Temperaturile au scăzut, iar asta se simte şi în locuinţele mai multor români. Cu această situaţie se confruntă şi municipiul Motru. Aici, mii se locuitori încă nu au căldură în casă, iar oamenii stau mai bine îmbrăcaţi sau se încălzesc cu ajutorul radiatoarelor pe bază de curent.

”Nu îmi ajung banii să plătesc utilităţile sau să mai ţin şi un reşou în priză. Asta este, nu avem ce face. La factură în condiţiile astea este foarte greu. Eu am pus două pilote. Este rece, cum să vă spun eu”, a spus un motrean.

Oamenii speră să primească căldură cât mai curând posibil: ”Foarte frig, nu rezistăm. Două pilote pe noi, e jale. Noi suntem, bolnavi (...) Bine ar fi să dea drumul mai repede că nu mai putem. Nici apă caldă nu avem”, mai spun doi cetățeni.

Aceeaşi situaţie se află şi în unităţile şcolare din oraş. Cadrele didactice au găsit varianta de a folosi câteva aeroterme, tocmai ca cei mici să nu îngheţe de frig.

”Este o perioadă rece. Încă nu ni s-a furnizat agentul termic. Pentru a putea face faţă acestei situaţii, am apelat la caloriferele electrice în sălile de clasă pentru ca cei mici să nu aibă de suferit. Sperăm cu toţii ca agentul termică să ajungă în calorifere, iar situaţia să se remedieze”, a spus Camelia Barbu, director grădiniţă Motru.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că în câteva zile va da drumul la căldură și le promite cetățenilor că va face tot posibilul ca problemele cu care se confruntă UATAA să nu se răsfrângă asupra lor.

”Eu am convingerea că la sfârşitul săptămânii sau luni dimineaţa să fie focul pornit şi căldura să ajungă la cetăţeni. În acest moment se lucrează la o conductă în zona centrală, conductă de 22 de metri. UATAA are de achitat pe lângă valoarea certificatelor restante undeva la 47.000 de certificate şi acea amendă de 100 de euro pentru fiecare certificat. Vorbim deja de milioane de euro. Probabil se va face şi acel audit să se vadă cate certificate sunt. Sunt alături de oameni și nu îi voi lăsa să aibă de suferit”, a spus Cosmin Morega.

Vizualizări: 1,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: