Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Plin de gunoaie la Castrul Roman

Castrul roman de la Bumbești-Jiu a fost construit acum mai bine de 1.800 de ani, mai întâi dintr-un mal de pământ, apoi fortificat cu piatră. Astăzi se mai păstrează doar latura de est (167 de metri) și parțial latura de sud (88 de metri). Aici s-a descoperit o inscripție dedicată împăratului roman Caracalla.

Castrul nu a fost niciodată pus în valoare din punct de vedere turistic, dar nu este întreținut nici măcar la un nivel minim. Aproape că a devenit o groapă de gunoi, în jurul zidurilor fiind multe mizerii aruncate.

Cercetările arheologice sistematice desfășurate în anul 2002 în interiorul castrului au dus la descoperirea unui tezaur roman imperial alcătuit din 92 de monede de argint, care acoperă o perioadă de aproape 50 de ani.

Vizualizări: 991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: