Plouă în secţia de spital reparată cu 11 miliarde

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, reabilitată pe bani mulţi în urmă cu doi ani, are nevoie de noi reparaţii pentru că apa curge fără probleme prin tavanele saloanelor. Gabriela Pătrăşcoiu, şefa Secţiei de Psihiatrie, susţine că a făcut demersuri la conducerea spitalului să remedieze defecţiunile apărute şi se teme că lucrarea va ieşi din garanţie, iar reparaţiile se vor face din banii spitalului şi aşa puţini.

În urmă cu aproximativ doi ani, Ministerul Sănătăţii a alocat secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu suma de aproximativ 11 miliarde pentru renovare şi modernizare. Lucrările de reabilitare a secţiei mai au puţin şi ies din garanţie şi deja au apărut probleme.

Cad bucăţi din tavan

Acoperişul este de proastă calitate şi de fiecare dată când plouă, apa se infiltrează în tavan existând posibilitatea ca acesta să cadă peste bolnavi. Mai mult decât atât, grupurile sanitare se inundă zilnic, iar duşurile nu funcţionează absolut deloc. Nici centrala termică a secţiei nu funcţionează, jumătate dintre bolnavi fiind nevoiţi să stea în frig. La toate acestea se adaugă şi igrasia care a cuprins toată secţia. „Acum doi ani Ministerul Sănătăţii a alocat special pentru Secţia de Psihiatrie suma de 11 miliarde de lei. Lucrările s-au terminat relativ repede dar sunt de proastă calitate. Mereu când plouă, apa trece prin acoperiş pentru că nu este pus bine şi s-a umflat tot tavanul de rigips, au mai căzut bucăţi din el dar, din fericire, nu a fost nimeni acolo, dar pot să fie bolnavi sau cadre medicale. Băile arată deplorabil. Duşurile nu au mers niciodată, nici măcar când s-a făcut recepţia lucrării, faianţa a început să cadă iar gresia nu este pusă bine, canalizarea este mai tot timpul înfundată. Totodată băile sunt pline de igrasie, pentru că unele nu au ferestre, nu au aerisire decât în saloane. Nici instalaţiile nu sunt bune că mereu curge apă. Iar de centrală nu mai zic. Ea merge numai într-o parte a secţiei, iar restul bolnavilor nu au căldură”, a declarat Gabriela Pătrăşcoiu.

De vină este vechimea clădirii

Gabriela Pătrăşcoiu a anunţat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi aşteaptă acum ca defecţiunile să fie remediate pentru că în scurt timp lucrarea iese din garanţie iar spitalul va fi nevoit să facă reparaţiile necesare din bugetul propriu. „ Noi am chemat aici conducerea spitalului să vadă cum arată secţia asta. Ne-au promis că vor remedia situaţia, însă zilele trec şi nimeni nu face nimic, şi mai este foarte puţin iar lucrările ies din garanţie ceea ce este foarte rău atât pentru secţia noastră, dar şi pentru spital. Dacă firma care a făcut lucrarea nu repară defecţiunile, cel mai probabil acest lucru îl va face Spitalul Judeţean pentru că lucrarea iese din garanţie.”

Constantin Pălivan, directorul adjunct al Spitalului Judeţean de Urgenţă cunoaşte foarte bine aceste probleme şi susţine că o parte dintre ele au fost rezolvate, însă dă vina pe vechimea clădirii pentru felul cum arată Secţia de Psihiatrie. „Cu toţii ştim că locaţia unde este Secţia de Psihiatrie este foarte veche. Noi cunoaştem problemele existente acolo şi o parte din ele deja le-am remediat. Mai este ce-i drept de lucru, dar nu le putem face pe toate odată pentru că acolo mai sunt şi bolnavi internaţi. O să rezolvăm situaţia, dar trebuie să înţelegem că totul este din cauza clădirii care este foarte veche”.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: