PNL Gorj, acţionat în judecată de patru consilieri locali

Cei patru consilieri locali ai PNL Gorj de la Drăguţeşti, radiaţi din partid la finele anului trecut, fiind suspectaţi de conducerea partidului că au votat candidatul PSD la funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar, au atacat în instanţă decizia prin care au fost radiaţi din partid. Aceştia sunt de părere că pentru radierea lor din partid liderii organizaţie judeţene nu au respectat statutul PNL şi vor ca magistraţii să facă lumină în acest caz.

Marcel Oproiu, Florentin Untaru, Constantin Crăc şi Ion Negrea sunt cei patru consilieri liberali de la Drăguțești care au fost excluşi din partid după ce social-democratul Gheorghe Butan a câştigat primăria comunei, obţinând 10 voturi, deşi PNL avea majoritate în Consiliul Local. Aceştia au fost suspectaţi de liderii PNL Gorj că au făcut jocurile PSD, votând cu Butan la alegeri. Acum, foştii liberali au făcut acţiuni individuale în instanţă împotriva partidului, pe considerentul că nu a existat un temei legal pentru radierea lor din partid. Mai mult de cât atât, foştii consilieri spun că au contestat decizia de radiere la Comisia de Arbitraj a partidului şi că vor face acţiune în instanţă pentru anularea ordinului prefectului de Gorj prin care le-au fost încetate mandatele de consilieri locali. "Am atacat în instanţă hotărârea 219, prin care am fost radiat din partid. Sunt nişte legi pe care trebuie să le respecte toată lumea. Statutul unui partid este lege pentru membri, cât şi pentru organele statutare. În cazul meu, consider că nu s-a respectat statutul. Şi criminal dacă eşti ai dreptul la apărare. Ori pe noi ne-a exclus fără să putem să ne apărăm. Acţionăm în judecată să se creeze un precedent, pentru că au mai fost situaţii şi oamenii nu s-au mai dus în instanţă, au renunţat. Eu oricum nu mă duc la alt partid. Aştept până când nu vor mai fi actualii (n.red. lideri PNL Gorj). Ceilalţi membri de partid care mă cunosc ştiu că nu pot să trădez şi eu cât voi trăi voi fi la un singur partid", a declarat Marcel Oproiu.

Untaru: Pierderea cea mare nu este din partea noastră

Florentin Untaru a spus că partidul este cel care de pierdut prin plecarea sa din rândurile liberalilor. Fostul consilier a explicat că nu este interesat să facă adeziune la alt partid.

"Conform cu regulamentul PNL am fost daţi afară nestatutar. Vom vedea ce decide instanţa. Vom ataca şi ordinul prefectului, pentru că a dat o rezoluţie pe o chestie care nu era definitivă. Aveam dreptul, prin statut, să facem plângere la Comisia de Arbitraj a partidului. După ce comisia dădea răspunsul, domnul prefect trebuia să dea ordinul. Iar partidul nu ne-a comunicat că am fost radiaţi, am fost înştiinţaţi de secretarul primăriei, ceea ce este total aiurea. În condiţiile în care voi câştiga în instanţă, voi reveni dacă partidul nu are nimic împotrivă. Până la urmă cred că îşi vor da seama că ceea ce a făcut nu a fost bine. Nu vreau să plec la alt partid, nu-mi trebuie. Pe mine nu mă încălzeşte că mă duc consilier la primăria Drăguțești din partea lui X sau lui Y. Nu asta este menirea mea. Pierderea cea mare nu este din partea noastră. Ce să pierd? 200 lei indemnizaţie? În campanie electorală îi consumi într-o zi să te duci pe jos, să umbli, să schimbi 5 perechi de pantofi, ca să iasă partidul bine ca după aceea să îţi de un şut frumos", a comentat Florentin Untaru.

Acţiunile au fost înregistrate în data de 18 ianuarie la Tribunalul Gorj și, deocamdată, magistraţii nu au stabilit un termen de judecată. 

Reacţie

Liderii PNL Gorj nu par să fie intimidaţi de acţiunile în instanţă ale foştilor membri. "E dreptul lor, nu am ce să comentez. Nu e cea mai importantă problemă a noastră, că au acţionat ei în instanţă. Cea mai importantă problemă este să ne pregătim pentru alegerile locale. Asta ne preocupă", a declarat Dan Vâlceanu, co-preşedinte PNL Gorj.   

Consecinţe

După plecarea celor 4 din Consiliul Local au mai rămas doar 11 consilieri locali la Drăguţeşti. Deocamdată, pe poziţiile rămase vacante nu au fost validate alte persoane de pe lista de supleanţi. Primarul Gheorghe Butan a spus că aşteaptă propunerile PNL pentru acele poziţii şi că noii consilieri vor fi validaţi în şedinţa ordinară de Consiliu Local de luna aceasta, dacă procedurile vor fi finalizate până atunci. Butan a mai spus că nu sunt probleme din cauza faptului că sunt mai puţini consilieri, ci din contră, vor fi plătite mai puţine indemnizaţii.

Vizualizări: 428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: