PNL Gorj despre apa din Preajba: Pur şi simplu pute!

Liberalii gorjeni ridică din nou problema calităţii apei de la robinet în municipiul Târgu Jiu. După ce au demonstrat cu documente că apa din cartierul Preajba nu este potabilă, liderii PNL arată că două din cele trei instalaţii de apă din municipiu nu au autorizaţie sanitară.

Liberalii gorjeni au atras din nou atenția autorităților județene cu privire la faptul că Aparegio furnizează apă neconformă cetățenilor municipiului Târgu Jiu. Dan Vâlceanu, copreședintele PNL Gorj, a declarat că în urma unei solicitări la DSP Gorj a constatat faptul că două din cele trei instalații de apă ale municipiului nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar. „Aprovizionarea centralizată cu apă a municipiului Târgu Jiu se realizează prin trei sisteme de apă potabilă, respectiv instalația de apă  din Dealul Târgului care este autorizată sanitar, instalația de apă Preajba și instalația de apă Polata-Ursați care nu este autorizată sanitar, pentru că până la acest moment furnizorul nu a solicitat acest lucru către DSP. Acolo, alimentarea cu apă se face neştiind dacă apa este de calitate. Este o situaţie foarte gravă”, a spus Dan Vâlceanu, copreședintele PNL Gorj.

Acesta a precizat că în perioada următoare va sesiza toate organele abilitate să ia măsuri pentru a evita îmbolnăvirea populației. „La Preajba, apa pur și simplu pute. Nu se poate consuma, este îngrozitor ce se întâmplă, nu numai că nu se poate consuma, dar nici nu se poate spăla cu ea. Este bizar că DSP Gorj face aceste precizări în adrese oficiale, dar nu a luat măsurile care se cuveneau. Este clar că operatorul a livrat din prima apă către populație fără să aibă autorizație sanitară”, a spus Dan Vâlceanu, copreședintele PNL Gorj.

Apă tratată cu milioane de euro

Despre pericolul care îi paște pe cetățenii municipiului Târgu Jiu când consumă apa de la Preajba sau Polata a vorbit și senatorul Tudor Barbu. Acesta a ținut să precizeze că este inadmisibil ca un municipiu reședință de județ să se joace cu sănătatea oamenilor, în condițiile în care sunt derulate investiții de milioane de euro de către furnizorul Aparegio. ”Eu cel puţin nu am întâlnit o astfel de situaţie într-o reşedinţă de judeţ, s-a mai întâmplat la nivelul comunelor ca sursa de apă să nu fie acreditată sau poluată. Este inimaginabil ca atâtea mii de familii să fie în această situaţie. La nivelul municipiului au fost derulate proiecte în valoare de milioane de euro tocmai pentru ca cetăţenii să aibă apă de calitate”, a spus Tudor Barbu, copreședinte PNL Gorj.

REACŢIE

Reprezentanții primăriei Târgu Jiu au reacționat la afirmațiile liberalilor, spunând că atât instalația de la Preajba, cât și cea de la Polata sunt monitorizate de DSP și Aparegio, situația fiind similară în cele două cazuri. ”Atât DSP cât și laboratorul Aparegio Gorj monitorizează permanent situația de la Polata și Preajba, pentru că problemele sunt similare . În urma rezultatelor măsurătorii făcute la stațiile din cele două zone, a fost comandat și executat un studiu de tratabilitate întocmit de ECOIND București. În data de 21.07.2015 va avea loc ședința de deschidere a ofertelor privind lucrări de îmbunătățire a tratării apei din câmpul de foraje Preajba, luând finanțare din fonduri europene”, a spus Lavinia Trușcă, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

adresa_dsp_g

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: