Spectacol portocaliu pentru Moş Crăciun în centrul oraşului

Gorjenii sunt aşteptaţi în această seară la un nou spectacol în centrul oraşului, singurul organizat de către o formaţiune politică. Democrat-liberalii îşi aşteaptă simpatizanţii şi nu numai la fel cum au făcut-o şi în ultimii ani, devenind deja o tradiţie ca de Crăciun PDL Gorj să pună la punct astfel de acţiuni. Cu această ocazie vor fi oferite cadourile şi premiile pentru copiii care i-au scris lui Moş Crăciun.

Pentru a putea citi cele câteva sute de scrisori ce i-au fost trimise în ultimele zile, Moş Crăciun le-a avut aseară ca ajutoare ale sale pe reprezentantele de vârf ale organizaţiei de femei a PDL Gorj. Acestea, în frunte cu lidera organizaţiei de femei, Maria Moţa, au desfăcut aseară, la ora 20.00, cutia în care s-au adunat scrisorile de la copii, peste 300 la număr. În anii trecuţi numărul celor care îi scriau Moşului portocaliu era ceva mai mare, chiar şi când democrat-liberalii erau în opoziţie, de data aceasta scrisorile fiind mai puţine pentru că elevii au intrat mai devreme în vacanţă. Ei nu au mai apucat să vorbească unii cu alţii pentru a se întrece în a-i scrie Moşului şi, în plus, organizarea ediţiei din acest an a galei "Scrisoare către Moş Crăciun" a fost anunţată destul de târziu, fiind foarte posibil ca unele dintre epistole să fie încă pe drum.

Un copil i-a cerut moşului radiator

Masa democrat-liberalelor era aseară plină de scrisori, Maria Moţa şi colegele sale stând până spre miezul nopţii pentru a citi toate rândurile adresate celui mai aşteptat personaj al momentului. Scrise cu sinceritate, pasiune şi talent, epistolele celor mici le-au impresionat pe membrele juriului, în scrisorele copiilor fiind relatate uneori adevărate poveşti de viaţă. Un copil care stă într-o baracă din ACH, Tg-Jiu, nu-i cerea Moşului decât un radiator, fiind convins că doar căldura sufletească a părinţilor săi nu-l va ajuta să înfrunte gerul de afară. Alţi copii au solicitat telefoane mobile de ultimă oră, păpuşi sau maşinuţe din cele mai scumpe, dar şi haine pentru cei nevoiaşi ori câteva dulciuri şi fructe pe care să le aibă de masă la Crăciun.

Spectacol în parteneriat cu Radio Omega

Câştigătorii acestei noi ediţii a galei "Scrisoare către Moş Crăciun" vor fi cunoscuţi în această seară în cadrul unui spectacol pe care PDL Gorj îl organizează în centrul oraşului, împreună cu postul local de radio, Omega, care, la rândul său, desfăşura anual un astfel de show. Cei doi organizatori şi-au unit forţele şi promit anul acesta o îmbinare între colindele tradiţionale şi lectura scrisorilor câştigătoare cu muzica modernă, după cum ne-a precizat democrat-liberalul Pompiliu Ciolacu Junior, şef al Direcţiei de Cultură Gorj şi unul dintre cei care au pus la punct spectacolul de diseară.

"Am comasat practic spectacolul nostru cu al celor de la Omega şi i-am spus O mega sărbătoare, Scrisoare către Moş Crăciun. Toţi cei care vor să participe la această sărbătoare, cu care PDL Gorj i-a obişnuit deja pe gorjeni, sunt aşteptaţi în centrul oraşului începând cu ora 18.00, când vor fi interpretate colinde tradiţionale de către grupurile de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu. La ora 19.00 vor fi oferite premiile pentru cele mai frumoase scrisori, iar pentru toţi copii aflaţi în public Moşul va avea daruri pe care le va oferi cu mărinimie şi dragoste. În jurul orei 20.00 pe scenă va urca trupa Bordo, care va fi urmată de Vank, fiecare având la dispoziţie circa 30-40 de minute, seara urmând să o încheiem cu un foc de artificii, nu unul foarte mare, dar care să marcheze din partea noastră atât venirea Moşului, cât şi sosirea noului an care se apropie", spune reprezentantul democrat-liberalilor.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: