PNL, pe urmele lui Călinoiu

Liberalii şi-au făcut un obicei la şedinţele de partid să înjure ziarul Pandurul. La modul ordinar, cu expresii de genul „Jigodia de Pandurul!?”. Vorbele nu vin din gura vreunui derbedeu de duzină, ci a numărului 1 al PNL Gorj, Tudor Barbu, senator al României. Şi nu ocazional, ci şedinţă de şedinţă. Ceilalţi lideri PNL spun că nu rezonează cu înjurăturile şi ne sună să îşi ceară scuze. Cert este că în şedinţă le acceptă. Din în când în când, senatorul îşi varsă oful şi în spaţiul public, la câte o emisiune de radio sau televiziune. Iar colegii noştri retransmit înjurăturile din oră în oră, fără să ne ceară punctul de vedere, riscând sancţiuni din partea CNA. Ar fi sub demnitatea noastră să reclamăm un coleg de breaslă, chiar dacă greşeşte.

Ziarul Pandurul este obişnuit cu înjurăturile politicienilor. Să fie sănătos Ion Călinoiu, de câte ori le-a cerut primarilor să nu mai dea informaţii la nemernicii de la Pandurul, să nu mai publice anunţurile în Pandurul şi aşa mai departe. Ziarul Pandurul a fost de la înfiinţare un ziar asumat de dreapta, astfel că înjurăturile de pe stânga eşichierului politic sunt aproape naturale. Iar unele ironii venite dinspre Laurenţiu Ciurel, omul pe care Pandurul l-a criticat zi de zi timp de trei ani, sunt absolut decente, comparativ cu mizeriile liberale.

Pandurul, GorjNews şi Tele3 a fost cam singura presă care nu i-a făcut în 2014 campanie lui Victor Ponta. Cel puţin în ceea ce ne priveşte, a fost din credinţa sinceră că o ţară condusă de Ponta este sortită pieirii. Nu este o fericire nici cu Klaus Iohannis. Nu este o fericire nici cu guvernul Cioloş, care e ca apa sfinţită, nu face nici bine, nici rău. Poate o să apară o soluţie mai bună după alegerile din 2016. Din păcate, nu văd de unde. Aceiaşi circari, aceiaşi demagogi, aceiaşi traseişti, aceiaşi făţarnici intră într-un malaxor de unde sunt redistribuiţi între partide. PSD-ul de ieri este PNL-ul de azi, PNL-ul de ieri este ALDE de azi, ALDE de ieri va fi PSD-ul de mâine şi tot aşa, într-o rotaţie fără sfârşit, de unde ne tot străduim să alegem răul cel mic.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: