PNL poate pierde Primăria Drăguţeşti

PNL ar putea pierde primăria Drăguţeşti, după ce i-a retras sprijinul politic viceprimarului cu atribuţii de primar Irinel Ungureanu. PNL îl susţine pe Vasile Paştea pentru preluarea atribuţiilor de primar, dar sunt surse care susţin că o parte din liberalii supăraţi pe conducerea PNL ar putea vota candidatul PSD. Prefectul de Gorj se va pronunţa în aceste zile cu privire la încetarea mandatului lui Ungureanu, urmând ca imediat să fie convocată o şedinţă de consiliu pentru desemnarea primarului interimar. Primarului ales, Vasile Moşoiu, i-a fost încetat mandatul ca urmare a unei condamnări.

La Prefectura Gorj a ajuns luni, 2 noiembrie, o nouă adresă de la PNL Gorj prin care organizaţia anunţă retragerea sprijinului politic lui Irinel Ungureanu, consilier local la Drăguţeşti. Astfel, Ungureanu, pierde şi funcţia de primar interimar, pe care a dobândit-o din postura de viceprimar, după ce fostului primar, Vasile Moşoiu, i-a încetat mandatul înainte de termen urmare a condamnării cu suspendare pe care a primit-o pentru conflict de interese. "Luni dimineaţă a venit o revenire prin care ni se comunică, din oficiu, de către PNL, că în mod eronat ne-au comunicat atunci că domnul Ungureanu Irinel, că de fapt este vorba de Ungureanu Gheorghe Irinel, care este consilier local la Consiliul Local Drăguţeşti, care a fost exclus prin hotărârea Biroului Politic. Este în analiză documentaţia. Domnul prefect va emite ordin de încetare a mandatului în termenul legal prevăzut de lege", a precizat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

Apelul la Blaga, fără urmări

Ungureanu spune că a discutat cu liderii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, legat de excluderea sa din partid pe care o consideră abuzivă, dar nu îşi face mari speranţe. Acesta s-a arătat resemnat de faptul că va pleca din fruntea comunei. "Sunt convins că nu mai sunt şanse, dar cel puţin ştiu că mi-am spus cuvântul până la cel mai înalt nivel. Am încercat toate variantele să-mi arăt adevărul, că nu sunt vinovat. Nu mai e nicio situaţie de revenire, aştept ordinul domnului prefect. Faţă de cetăţeni mi-am făcut datoria, întotdeauna am vrut să fie o imagine perfectă prin munca mea. Nu zic că am fost cel mai deştept din comună sau dacă meritam situaţia respectivă. Asta a fost conjunctura", a comentat Irinel Ungureanu.

Dorit la primărie

Consilierul local Vasile Paştea este candidatul PNL la primăria Draguţeşti, spune conducerea organizaţiei judeţene. "A fost deja discuţia făcută în urmă cu aproape 2 luni, când am avut întâlnirea cu toţi consilierii din Drăguţeşti şi conducerea partidului. Atunci, în unanimitate, inclusiv domnul Ungureanu, l-a votat pe domnul Paştea, preşedintele organizaţiei. Noi ce am discutat, asta facem, nu ne schimbăm ", a precizat Dan Vâlceanu, co-preşedinte al PNL Gorj, deşi după acea discuţie PNL l-a ales pe Ungureanu primar.

Paştea nu crede că va fi trădat de consilierii liberali. "Eu cred că mă bucur de susţinerea colegilor din PNL, atâta timp cât i-am condus ca şi preşedinte o foarte lungă perioadă de timp, nu văd de ce ar putea face altcumva. Organizaţia PSD are 2 membri în Consiliul Local, UNPR are 1 membru, PP-DD are 1 membru. Oricare din aceste organizaţii de partid poate să-şi lanseze un candidat. Va trebui ca toţi de la PSD, UNPR şi PP-DD şi încă 4 de la mine, ceea ce este exclus... Poate că în ziua de astăzi este posibil orice", a spus Paștea.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: