PNL preia PDL sau invers!

Faptul că Stănişoară s-a dus după Frunzăverde mi se pare într-adevăr o surpriză, pentru că despre omul ăsta nu prea credeam că o să-şi trădeze partidul care l-a făcut ministru şi nici pe preşedintele care l-a făcut consilier. Până la urmă, în decursul vieţii omul îşi mai schimbă părerile, ideile şi e treaba lui ce face cu cele vechi sau cu cele noi, atâta timp cât noile lui păreri nu-mi cauzează mie, nu-mi îngrădeşte mie dreptul de a avea păreri prin reprezentantul meu care este alesul.

Eu l-am ales pe x pentru că el candida din partea partidului  al cărui simpatizant sunt, la mine în colegiu. Ori, dacă el vrea să plece la partidul adversar, e dreptul lui, dar nu mă mai reprezintă în Sfatul Ţării, deci să plece la partidul pe care şi l-a ales, iar în Parlament să urce următorul din ierarhia partidului, să reprezinte comunitatea mea. Aşa ar fi corect, dar nu tot ce e corect este şi drept, adică legiferat. La noi pleacă alesul la cine vrea muşchii lui cu locul din  parlament, deşi locul l-a obţinut pentru că l-am votat eu şi eu l-am votat pentru că era de la partidul cutare sau cutare.

Până la urmă s-ar putea să nu fie cum pare, adică o preluare a parlamentarilor PDL de către PNL, ci invers, o preluare a liberalilor de către PDL. Dacă observăm atent vedem că în ultimul timp liberalii cunoscuţi şi vechi au cam fost daţi la o parte şi li s-au oferit funcţii în partid celor fugiţi de la PDL. Până la urmă frăţia dintre liberali şi socialişti, chiar dacă nu pare ţinută în viaţă de o dragoste nebună, s-ar putea să se finalizeze cu o căsătorie în toată regula şi spun asta gândindu-mă la aberaţia premierului Ponta de a retroceda averile confiscate de comunişti, pe puncte şi la sfântul aşteaptă. Atunci, la votul acestei aberaţii se va vedea atitudinea liberalilor faţă de proprietate, atunci o să vedem ce n-am mai văzut adică pe strănepoţii Brătienilor făcuţi pe faţă şi pe dos de cei ai lui Lenin. După toate aceste nebunii mai rămâne ca pe 23 martie partidul să fie câştigat de Elena Udrea ca să aibă şi Blaga motiv de supărare şi să plece la liberali, că tot nu l-a înţeles partidul lui…

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: