PNL: Zilele oraşului, după campanie! Cârciumaru: Nu putem să mutăm Sfinţii!

Liberalii cer ca Zilele Municipiului Târgu Jiu să nu mai fie organizate în acest an, în luna mai, întrucât coincid cu campania electorală. Reprezentanţii PNL Gorj consideră că, în acest fel, se face campanie electorală pe bani publici. Primarul Florin Cârciumaru spune că nu va decala manifestările deoarece în fiecare an s-au organizat de Sfinţii Constantin şi Elena, patronii spirituali ai Municipiului Târgu Jiu. Cârciumaru este decis să respecte calendarul chiar şi în condiţii în care liberalii vor depune contestaţie la Biroul Electoral Judeţean.

Reprezentanţii PNL Gorj vor face demersuri ca Zilele Municipiului Târgu Jiu să nu mai fie organizate în luna mai. Liberalii sunt convinşi că se va face campanie electorală în cadrul acestor manifestări. „Consilierii Partidului Naţional Liberal vor lua atitudine la instituţiile abilitate vizavi de intenţia Primăriei Târgu Jiu de a organiza Zilele Municipiului în perioada în care se desfăşoară campania electorală. Deja în mai multe oraşe din judeţul Gorj, data în care se organiza această acţiune a fost mutată. Nu ni se pare moral să fie făcută campanie electorală cu bani de la bugetul local. Vom face demersurile şi vom susţine ca aceste manifestări ale municipiului Târgu Jiu să fie organizate în afara perioadei de campanie electorală pentru ca o sărbătoare a comunităţii să nu fie viciată de acţiuni politice”, a declarat Denisa Şuţă, purtător de cuvânt PNL Gorj.

Primarul Florin Cârciumaru spune că nu va decala acţiunile întrucât în fiecare an Zilele Municipiului se organizează de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. „În şedinţele de comisii, consilierii PNL au fost informaţi, au ştiut despre ce este vorba. Din anul 2000, Zilele Municipiului Târgu Jiu s-au organizat întotdeauna în ziua în care sărbătorim Sfinţii Constantin şi Elena, patronii spirituali ai oraşului Târgu Jiu. Noi nu putem schimba Zilele Oraşului când vrem, nu putem muta Sfinţii din calendar, campanii au tot fost. Nu se câştigă nimic în perioada în care se organizează Zilele Oraşului, nu este pentru prima dată când se organizează Zilele Oraşului în perioada de campanie. Campania se desfăşoară după un program, Zilele Oraşului se desfăşoară după un alt program”, a declarat Florin Cârciumaru.

CONTESTAŢIE

Liberalii ameninţă că vor depune contestaţie la Biroul Electoral Judeţean, însă Cârciumaru spune că acţiunile vor merge înainte. „Este dreptul dumnealor de a depune contestaţie, dar noi mergem înainte pentru că aşa este corect faţă de oraş, faţă de cetăţenii municipiului Târgu Jiu. Am pornit la drum cu declararea Zilelor Municipiului Târgu Jiu de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi nu ne oprim aici”, a declarat Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: