Sute de gorjeni, chemați la Casa de Pensii. Director: Să respecte programarea!

Sute de persoane au fost programate să vină, de luna viitoare, la Casa de Pensii Gorj cu documentele de care este nevoie să poată ieși la pensie. Este vorba de gorjeni care au făcut solicitările online, dar care nu au putut fi contactați de reprezentanții instituției și acum trebuie să aducă și actele care lipsesc de la dosare. De la începutul pandemiei până în prezent, peste 800 de gorjeni au trimis documente ca să se pensioneze.

În total, 850 de cereri au ajuns la Casa de Pensii Gorj. Cu circa 300 de oameni, reprezentanții instituției nu au putut vorbi, așa că i-au programat să vină la sediul Casei de Pensii.

Primele programări au fost făcute pentru data de 2 iunie. „Pe toată perioada stării de urgență, ulterior stării de alertă, am comunicat cu beneficiarii noștri și cu persoanele interesate prin telefon, mail, poștă, mai puțin prin prezența fizică la ghișeu dat fiind restricțiile și regulile impuse pentru perioadele respective. Am înregistrat totuși pe cele trei căi de comunicare aproximativ 850 de cereri de deschidere de drepturi, oameni care se înscriu pentru prima dată la pensie. Aproape 500 de persoane au solicitat înscrierea la pensie fie prin telefon, fie prin mail. I-am invitat la sediu pentru a depune documentația în original. Sunt 310 persoane cu care nu am putut comunica. Am procedat la o programare pe zile și pe ore a acestor persoane”, a spus directorul Casei de Pensii Gorj, Ioana Talău.

Oamenii vor fi programați până pe 11 iunie. Aceștia sunt rugați să respecte orele la care au fost programați astfel încât să se formeze cozi în curtea și în interiorul instituției. „Suntem conștienți că vor fi persoane care vor veni și în afara acestor programări. Îi rog, pentru a evita aglomerația, dar și pentru a respecta normele impuse în perioada acestei stări de alertă. Nimeni să nu vină pentru diverse probleme legate de deschidere de drepturi decât dacă îl chemăm noi. Programarea începe din 2 iunie, la ora 8 și se termină pe 11 iunie”, a mai spus Talău, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: