A crescut departe de părinţi, dar şi-a văzut visul cu ochii

Mihaela Daju, o tânără de 20 de ani din comuna Alimpești, a reuşit, în ciuda greutăţilor cu care s-a confruntat, să facă performanţă în muzică. A rămas în grija bunicilor la vârsta de 9 ani, după ce părinţii au plecat în străinătate, pentru a-i asigura, atât ei cât şi fratelui său, un trai mai bun. A finalizat studiile liceale, iar acum câştigă suficienţi bani ca să se descurce pe cont propriu. Mai mult decât atât, în curând va înfiinţa o secţie externă a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu în comuna de unde provine.

Mihaela Daju este unul dintre tinerii artişti ai Şcolii Populare de Artă care reuşeşte să ia premii pe bandă rulantă la competiţiile la care ia parte. Pasiunea pentru muzica populară o are de mic copil şi vrea să ajungă un artist renumit. A fost încercată de soartă, fiind privată de căldura părintească după ce mama şi tatăl ei au ales să ia calea străinătăţii pe când ea era abia la început de drum. Mihaela spune că i-a fost greu să se rupă de părinţi, pe care de atunci îi vede doar o dată în an, dar înţelege că datorită sacrificiului lor a putut să facă performanţă în muzică. "Am început să cânt de la vârsta de 6 ani. Părinţii mei au plecat în străinătate, eu am rămas cu bunica. Am urmat Liceul nr. 4 din Târgu Jiu. În clasa a IX-a am venit la Şcoala Populară de Artă, l-am întâlnit pe domnul Ion Drăgan care m-a sprijinit în cariera muzicală. Părinţii mei sunt în continuare în străinătate, în Italia, vin o dată pe an, eu îmi petrec timpul mai mult fără ei din păcate. Eram în clasa a III-a când au plecat pentru prima oară. A fost destul de greu pentru mine, m-am împăcat cu ideea şi mi-am dat seama că şi dacă erau în ţară nu făceam faţă cheltuielilor pentru că, mai ales în cariera muzicală, trebuie să investeşti mult în tine, în imaginea ta şi e nevoie de sprijin financiar pe lângă ce fac eu", a spus Mihaela Daju.  

Mihaela locuieşte în prezent în Târgu Jiu, la o mătuşă. A ajuns să câştige suficienţi bani din participările la diverse evenimente, precum nunţi şi botezuri, cât să nu mai depindă financiar de părinţi. Anul viitor şi-a propus să urmeze studii universitare în domeniul muzical, dar şi să deschidă o secţie externă a Şcolii Populare de Artă la Alimpeşti, pe care să o şi coordoneze. Mihaela lucrează în prezent la primul său album de cântece populare, cu 12 piese proprii. 

Calităţile vocale ale Mihaelei i-au adus numeroase premii de-a lungul timpului. Cel mai important premiu, spune ea, este cel pe care l-a câştigat recent, la Festivalul-concurs de interpretare a cântecului popular "Mureş pe marginea ta", ediţia a XXIII-a, ce s-a desfăşurat la Ocna Mureş weekend-ul trecut. Este vorba de marele premiu al festivalului. Mihaela spune că vrea să devină un artist renumit. "Îmi plac extraordinar de mult Olguţa Berbec, Claudia Torop, Victoriţa Lăcătuşu, Ionel Drăgan", a mai spus Mihaela.

Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: