Viteza ucide! Biciclist omorât la Cocoreni!

Sfârşit cumplit pentru un localnic din Bâlteni, care  a fost lovit în plin luni seara de o maşină al cărei şofer dorea să ajungă în Franţa. Bărbatul se deplasa pe o bicicletă şi s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, dar în apropierea totuşi a unei treceri pentru pietoni, unde limita de viteză era de 50km/h. Bicicleta acestuia a fost ruptă în două, o parte din ea fiind descoperită într-un vişin de pe marginea şoselei.

Maşina implicată în accident avea numere de Argeş, dar şoferul, un bărbat de 45 de ani, era din comuna doljeană Coşoveni. Tocmai plecase la drum cu un nepot de-al său spre Franţa, amândoi propunându-şi să înnopteze la Petroşani pentru ca ieri dimineaţă să fi plecat din nou către Paris, unde au o afacere în construcţii. Tânărul aflat în dreapta şoferului nici nu a apucat să îşi dea seama ce s-a întâmplat, impactul producându-se într-o fracţiune de secundă. „Eu scriam la un e-mail pe telefon şi nu mă uitam la drum, dar din ce mi-a spus unchiul meu biciclistul i-ar fi apărut brusc în faţă. Era pe celălalt trotuar şi a dat să traverseze după o maşină care circula pe partea aceea. Unchiul meu mi-a spus că farurile de la acea maşină l-ar fi orbit pe moment şi nu a mai apucat să îl vadă pe biciclist. Acum eu nu ştiu exact cum a fost totul, dar asta ştiu că s-ar fi întâmplat”, le-a spus jurnaliştilor pasagerul din dreapta al bolidului de lux implicat în accidentul rutier de la Cocoreni.

Scuze şi regrete

Rude din Dolj ale şoferului şi ale celuilalt pasager au venit repede la faţa locului, nevenindu-le să creadă că aşa ceva s-a putut întâmpla. Oamenii şi-au cerut scuze către copiii bărbatului de 50 de ani omorât, unul dintre băieţii lui Nicolae Pera şi fata acestuia venind aici pentru a vedea şi ei cum a murit tatăl lor. „Îmi pare rău, nu ştiu dacă cineva şi-ar dori vreodată aşa ceva în viaţă. Îmi pare teribil de rău”, a spus soţia şoferului, bărbatul fiind plecat în acele momente cu Poliţia la spital pentru a-i fi recoltate probele de sânge.

Rudele celui mort au fost înţelegătoare cu femeia şi cu pasagerul din maşină, însă au ţinut să îşi spună supărarea, mai ales că de faţă erau şi alţi localnici care doreau şi ei să afle ce s-a întâmplat, Nicolae Pera fiind sobarul satului, un om apreciat de toată lumea. „Doamnă, eu vă înţeleg, dar să îmi spui mie că dădu maşina în el şi îl aruncă pe tata 50 de metri prin aer fără ca tu, şofer, să pui vreo frână, nimic, să dai în el ca într-un câine, asta nu mai înţeleg. Şi un câine dacă era şi probabil tot oprea un pic, dădea în frână”, a spus unul dintre băieţii răposatului.

Florin Pera a primit vestea de la celălalt frate al său, care a fost sunat de localnici pentru a fi informat despre cele întâmplate. Tatăl său şi-a pierdut viaţa pe loc, impactul cu maşina şi, mai apoi, cu asfaltul, fiindu-i fatal. Bicicleta cu care mergea acesta a fost ruptă în bucăţi, o parte din ea ajungând într-un vişin de pe marginea drumului, iar ghidonul fiind la o distanţă şi mai mare. Între cele două locuri în care se aflau resturile respective şi-a găsit moartea sobarul plâns acum de tot satul, şoferul care a fost implicat în accident alegându-se cu dosar penal pentru ucidere din culpă. Primele informaţii arată că bărbatul nu consumase alcool înainte de a se urca la volan, acum poliţiştii aşteptând raportul medicilor legişti pentru a vedea dacă acelaşi lucru este valabil şi în cazul biciclistului.

accident_biciclist_2

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: