Poliţia a obligat SNLO să pună camere video

Toate depozitele de materiale ale Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) vor trebui să fie supravegheate, pe lângă o firmă de pază, şi de camere video. O astfel de măsură a fost deja luată în privinţa depozitelor ce aparţin exploatărilor Roşiuţa şi Lupoaia, numai că firma care câştigase licitaţia a reziliat contractul. Potrivit reprezentanţilor SNLO, procedura va fi reluată.

Depozitele de materiale ale exploatărilor ce aparţin SNLO vor fi păzite nu numai de paznici ci şi de camere video. O primă încercare de achiziţionare a unui sistem video performant care urma să fie montat la depozitele de la EC Roşiuţa şi EC Lupoaia a avut loc deja însă firma care a câştigat licitaţia contra unui contract de aproape 900 de milioane de lei a reziliat contractul în ultimul moment. Surse din cadrul SNLO susţin că măsura camerelor video a fost impusă de poliţie printr-o notă constatatoare, ca urmare a furturilor mari din cariere şi nu ca o măsură de a face economii, firmele de pază fiind şi ele păstrate. Prima încercare de a intra în legalitate, conform instrucţiunilor date de poliţie, a dat greş. Potrivit purtătorului de cuvânt al SNLO, Aurel Popescu, firma care a câştigat licitaţia organizată la sfârşitul anului trecut nu s-a mai prezentat şi a reziliat contractul din motive necunoscute de SNLO. „Firma respectivă este din Bucureşti şi a reziliat contractul cu puţin timp în urmă. Nu s-a prezentat, nu cunoaştem motivele”, a declarat Aurel Popescu.

Cert este că reprezentanţii SNLO nu se dau bătuţi şi vor relua procedura de licitare imediat ce va fi posibil. „Sigur ca procedura va fi reluată însă o să mai dureze un pic”, a adăugat Aurel Popescu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: