Poliţia Comunitară, sufocată de procese cu foştii salariaţi

Zeci de dosare în instanţă la Poliţia Comunitară Târgu Jiu. Foştii salariaţi au dat instituţia în judecată, susţinând că nu şi-au primit banii pe orele suplimentare lucrate sau sporurile care li se cuvin.  Fiecare şi-a făcut calculul că mai are de luat sute de milioane de lei vechi, mai mult decât au primit când munceau.

Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Tg-Jiu, susţine că şi-a încheiat toate socotelile cu foştii angajaţi, cărora le-a livrat ieri ultimii bani. Astfel, cei 40 de foşti poliţişti comunitari au primit banii pe luna octombrie. Valoarea sumei acordate se ridică la peste 350 de milioane de lei vechi. „Să-i văd acuma ce vor mai face. Le-am dat şi ultimii bani, aşa că aceşti oameni şi-au pierdut obiectul reclamaţiilor. Vă daţi seama că nu sunt buni de nimic, pentru că dacă ar fi fost, nu ar fi picat examenul pentru a rămâne la Poliţia Comunitară. Am mai avut de plătit aproximativ 350 de milioane de lei vechi, m-am interesat la Trezorerie şi mi-au spus că banii au fost livraţi”, susţine Ion Tudor, director Poliţia Comunitară Târgu Jiu.

Acesta mai spune că mai are şapte acţiuni în instanţă intentate de foştii săi subalterni, însă are toată convingerea că nu îl vor afecta în niciun fel.

Foştii angajaţi sunt de altă părere

Problemele nu se încheie însă aici. Reprezentanţii sindicatului Pro Lex, din care poliţiştii comunitari fac parte, susţin că vor continua acţiunile în instanţă, astfel încât să le fie acordaţi şi banii pentru orele suplimentare şi sporurile neplătite de trei ani. Mai mult, liderul sindicatului, Aurelian Chiriţoiu, cel care a fost primul dat afară la disponibilizări, susţine că bani au fost daţi doar celor care au plecat de la Poliţia Comunitară, restul angajaţilor care au rămas nu şi-au primit salariile de două luni. „Eu sunt încă liderul sindicatului li vă pot spune că oamenii aceia nu şi-au primit banii din luna septembrie. Nouă ni s-au băgat banii pentru luna octombrie, băieţilor care am plecat. Colegii pe care i-am lăsat în instituţie şi lucrează în continuare nu au primit decât diferenţa pe septembrie şi suntem în decembrie. Sunt restanţe uriaşe. Două luni, octombrie şi noiembrie, iar salariile sunt între 500 şi 800 de lei. În continuare avem foarte multe procese cu instituţia, în special pentru recuperarea banilor de pe orele suplimentare neplătite sau sporurile pe care le aveau o parte din foştii angajaţi”, susţine  Aurelian Chiriţoiu, liderul sindicatului Pro Lex.

Aurelian Chiriţoiu mai spune că şeful Poliţiei Comunitare, Ion Tudor, trage sfori pentru ca el să fie schimbat din funcţia de preşedinte al sindicatului, iar locul său să fie luat de un om fidel directorului. „Nu suportă ideea că eu sunt în continuare liderul sindicatului de la Gorj. Dar vreau să-l anunţ că nu are ce-mi face, pentru că am susţinere de la Bucureşti. Dumnealui vrea să mă înlăture pe mine pentru a-şi pune oamenii lui”, adaugă Aurelian Chiriţoiu.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: