Politică de plecat din țară

Culmea tupeului e că Voiculescu îl dă în judecată pe Băsescu pentru afirmații defăimătoare pe care acesta l-ar fi făcut ieri, în plenul Parlamentului. Nu a precizat exact despre ce afirmații e vorba, dar hai să ne gândim un pic: există afirmație într-atât de jignitoare încât să nu îl descrie perfect pe Voiculescu? Greu de imaginat.

Situația lui Traian Băsescu de ieri a semănat cu cea a lui Ceaușescu din ’89. Singur pe băncuță, cu capul plecat și ușor confuz, Băsescu nu părea să se simtă în pielea lui cât timp un domn de la PSD a greblat limba de lemn minute în șir, încercând să motiveze procedurile de suspendare. Sigur că a remarcat toată presa (pedelistă și neutră deopotrivă) că au doar declarații la dosar, nu și documente concrete. Vrăjeală. La ora la care scriu acest text nu s-a emis încă ordonanța de urgență care să modifice rapid, așa cum ne-am obișnuit zilele astea, să fie ajustată democrația în funcție de interesele USL-ului, regula referendumului. Băsescu va avea nevoie de jumătate plus unu din numărul total de voturi exprimate pentru a scăpa. Misiune imposibilă, având în vedere cum va acționa aparatul lor în zona rurală care n-a auzit sau n-a înțeles cum democrația a fost violată și lăsată să sângereze pe marginea drumului de noua guvernare.

Băsescu va pleca, e din ce în ce mai clar. Și toată lumea e curioasă ce se va întâmpla după asta. Era singura idee a USL-ului. Fixă și singuratică. Să dea jos dictatorul. Sigur, despre intențiile de subjugare a justiției pe care Felix le-a manifestat prin spatele ușilor închise am mai vorbit, alea vin la pachet. Bănuiala mi-a fost confirmată chiar de către președinte, în cadrul discursului. Judecătorii ăia tineri și idealiști care avuseseră curajul să bage grei la pârnaie vor fi detașați pe undeva prin fundurile județelor. Ponta și Crin or să aibă țara, Voiculescu justiția și românii euroiul de 5 lei. Și nici un investitor străin. Reacțiile din UE și State sunt edificatoare în ceea ce privește proasta impresia pe care țara o dă în aceste clipe. Și va fi atât de rău încât toți tâmpiții care au votat și probabil vor mai vota USL or să regrete. Nici nu știi dacă să te bucuri că ai avut dreptate sau nu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: