Politicieni din toate partidele, cu spatele la altar

Politicieni de la PSD, ALDE, PNL și PMP din Prahova au participat la o ședință organizată în biserică. Imaginea cu politicienii care stau la prezidiu, având în spate sfinții, a produs revoltă în mediul virtual.

Unul dintre cei mai critici a fost jurnalistul Rareș Bogdan. "In istoria Romaniei nu s-a intamplat asa ceva! Politicieni la masa, in Sfanta Biserica, in fata Sfantului Altar, cu spatele la Sfanta Masa! Oameni buni, asa ceva NU s-a intamplat nici pe vremea lui Stefan cel Mare! Nici pe vremea lui Carol al II-lea, apropo, nici macar Regii Romaniei nu si-au permis sa stea cu spatele la Sfantul Altar, chiar daca au fost unsii lui Dumneseu pe pamant. Nici in Rusia bolsevica nu au fost sedinte de partide in Biserica. Spre ce ne indreptam? Sinodul BOR trebuie sa intervina de urgenta. E blasfemie sa permiti ceva", a fost o parte din mesajul jurnalistului. 

Printre cei prezenți la ședință au fost: Grațiela Gavrilescu - ministrul Mediului și președinte ALDE Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - președinte PNL Prahova, Bogdan Toader - președinte PSD Prahova și președinte al Consiliului Județean, senatorul PSD Emanoil Savin, primarul Câmpinei Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi (secretar executiv al PMP la nivel național).

De ce nu trebuie să stai cu spatele la altar
Rânduiala veche spune că nu trebuie să treci prea aproape prin fața ușilor care marchează intrarea în altar, din respect pentru obiectele sfinte care se află acolo. În fața acestor uși urcă doar preotul și alți slujitori ai bisericii care au dreptul să intre în altar.

Iar marele păcat este să stai cu spatele la altar. Încearcă să fii mereu cu fața, iar dacă te retragi spre intrarea în biserică, mergi ușor pe marginile laterale, astfel încât să nu fii niciodată cu spatele la altar. Este locul cel mai luminos și sacru al bisericii, față de care trebuie să avem respect și în fața căruia ne închinăm.


 

Vizualizări: 1,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: