Politicienii gorjeni, despre condamnatul împuşcat Adrian Năstase

Gestul la care a recurs fostul premier al României, Adrian Năstase, după ce a fost condamnat la doi ani cu executare în dosarul ”Trofeul Calității”, a lăsat cu gura căscată politicienii din Gorj şi nu numai. Primarii PSD din Gorj cred că gestul fostului premier va afecta cu certitudine imaginea partidului. Dian Popescu, președintele PNL Gorj, spune că actul de sinucidere va crea o imagine proastă în exterior țării, iar Ion Călinoiu dă vina pe Traian Băsescu. Nicolae Mischie spune că îi pare foarte rău pentru ce i se întâmplă.

Tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase nu a rămas fără ecou în mediul politic din Gorj.

Rotaru: ”Credeam că are un caracter mai tare”

Primarul din Lelești, Marian Rotaru, crede că acest gest al fostului premier va afecta imaginea partidului. ”Mi s-a părut o chestiune care nu a dat deloc bine pentru imaginea partidului, credeam că fostul premier are un caracter mai tare pentru că asta e, trebuie să ne supunem legilor. Cred că a fost nevinovat de a recurs la un asemenea gest. Pe de altă parte trebuia să i se fi ridicat armele imediat ce a primit condamnarea. Să sperăm că nu vor fi repercusiuni asupra partidului”, a spus primarul din Lelești, Marian Rotaru.

Călinoiu o dă cu Băsescu

Președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, a găsit imediat un responsabil pentru gestul lui Adrian Năstase. Ca și liderul său de la centru, Victor Ponta, și Călinoiu dă vina pe regimul implementat de Traian Băsescu. ”Nu știu dacă putem vorbi de un gest necugetat văzând în ce stare s-a adus țara asta, a fost o formulă de protest că nu se mai poate face nimic”, a declarat Ion Călinoiu.

Dian Popescu: ”Trebuie revizuită legislația”

Copreședintele USL de la Gorj, Dian Popescu, nu a dorit să comenteze prea mult această situaţie. Acesta a spus doar că gestul fostului premier va afecta imaginea României peste hotare, iar în privința condamnării, Dian Popescu a spus că trebuie revizuită legislația. ”Un singur lucru spun, că trebuie revizuită legislația actuală pentru a nu mai ajunge la astfel de drame care creează o imagine proastă țării peste hotare. Nu cred că gestul arată o slăbiciune, ci un suflet nobil”, a spus Dian Popescu, președintele PNL Gorj.

Cârciumaru, blocat

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, spune că circul care s-a creat în jurul fostului premier ar fi responsabil pentru gestul fostului premier. ”Este de necrezut comportamentul celor care au judecat acest caz. Justiția este justiție dar trebuie să ținem cont și de modul în care duci până la capăt o hotărâre judecătorească. S-a creat un circ total în jurul unui om de valoare, unui om care a condus România în ultimii 20 de ani și cred că acest circ nu a făcut bine nimănui”, a declarat liderul PSD de la Gorj, Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: