Polițist condamnat pentru moartea unui alt polițist

După un an și jumătate de judecată și 23 de termene, Curtea de Apel Craiova a dat ieri verdictul în dosarul unui ofițer din cadrul IPJ Gorj acuzat de ucidere din culpă și care, în februarie 2011, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea unui coleg de-al său.

Ionuț Puiu Pigui era la volanul unei mașini cu care se îndrepta spre Motru, la Câlnic el pierzând controlul volanului și derapând în stânga șoselei. Colegul său, Aurel Potcovaru, și-a pierdut viața pe loc, ambii polițiști lucrând la acea vreme la Poliția din Motru. Acum magistrații au decis ca Pigui să nu facă pușcărie, el fiind condamnat la 1 an de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani. Instanța a stabilit și daunele la care au dreptul rudele polițistului decedat, firma de asigurări având de plătit o grămadă de bani dacă sentința nu va fi modificată în urma declarării unui eventual apel.

„Obligă pe asigurătorul SC Omniasig Vienna Insurance la plata sumelor de 20.100 lei daune materiale şi 150.000 lei daune morale către partea civilă Potcovaru Leonora Georgeta, la plata sumelor de 20.100 lei daune materiale, 14.000 lei prestaţie periodică globală pentru perioada 21.02.2011 şi până la data pronunţării sentinţei precum şi a sumei de 150.000 lei daune morale către partea civilă Potcovaru Diana Alexandra precum şi la plata sumelor de 20.100 lei daune materiale şi 150.000 lei daune morale către partea civilă Potcovaru Robert Costin. Obligă asigurătorul la plata sumelor de 3.000 lei către partea civilă Potcovaru Leonora Georgeta şi 4.000 lei către partea civilă Potcovaru Robert Costin reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de părţile civile respectiv onorariu avocat”, se arată în decizia Curții de Apel Craiova.

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: