Poliţist din Teleşti cercetat pentru abuz în serviciu. Vezi aici de ce!

Un poliţist din Teleşti este cercetat pentru abuz în serviciu, la sesizarea unui localnic din Băleşti. Agentul principal Liviu Stroe s-a deplasat la o sesizare primită prin serviciul de urgenţă 112, unde un bărbat s-a plâns că fratele său este agresat de un consătean. Spaima omului pare justificată, dacă avem în vedere faptul că agresorul a fost implicat şi în moartea mamei sale. Cu toate acestea, poliţistul a considerat că a făcut drumul degeaba şi l-a amendat pe cel care a făcut reclamaţia.

Florin Giugelea din Băleşti se teme pentru siguranţa lui şi a familiei sale. Un bărbat care declara în luna mai ca i-a ucis mama, îi ameninţă acum fratele. Familia Giugelea trăieşte cu spaima în sân, chiar dacă s-a dovedit ca altul a fost criminalul, iar prietenul lui voia să-l acopere. „În luna mai mama şi fratele meu au fost agresaţi pe izlaz. Mamei mele i-au dat cu bâta în cap şi a murit câteva zile mai târziu la spital la Craiova. Atunci unul din el a zis că el a lovit-o, şi a fost reţinut, dar apoi s-a stabilit că nu el a lovit-o ci prietenul lui şi l-au pus în libertate. După ceva timp, acesta l-a ameninţat pe fratele meu cu un cuţit tot pe izlaz. Fratele meu a venit la mine la poartă şi mi-a cerut ajutorul”, povesteşte Florin Giugelea.

Poliţistul a considerat că sesizarea nu se confirmă

De teama agresorului, Florin Giugelea a sunat la 112 şi la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie de la Teleşti. Poliţistul nu a luat nicio declaraţie scrisă la faţa locului şi, mai mult decât atât, când a ajuns la sediul poliţiei, a întocmit un proces verbal pe numele apelantului că nu s-au confirmat cele sesizate. „Am sunat la poliţie şi a venit un echipaj de la Teleşti. I-am povestit ce s-a întâmplat şi mi-a zis că nu se confirmă. Eu i-am spus că respectivul care îl ameninţă pe fratele meu are cuţit. Nu a luat nicio declaraţie la faţa locului, nu l-a percheziţionat. A venit până acolo ca să mă certe pe mine că nu se confirmă sesizarea”.

Martor, un coleg poliţist

Florin Giugelea a contestat procesul verbal pentru că nu ştia de el, dar poliţistul a scris că a refuzat să-l semneze. Mai mult, martor a fost pus tot un om al legii. „Când a venit aici nu a făcut niciun proces verbal, şi erau atâţia martori, v-am spus, nu a luat nici declaraţii, ca apoi să mă trezesc cu un proces verbal, cu o amendă de 1.000 de lei că am apelat nejustificat 112. Au scris pe procesul verbal că am refuzat să-l semnez, dar nici nu ştiam de el şi martor este un poliţist de la Băleşti. Eu am contestat procesul verbal pe care l-a făcut el în birou. Este vorba de poliţistul Liviu Stroe. Eu am făcut o sesizare şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor”.

CERCETAT

„Vă facem cunoscut faptul că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj competent cu efectuarea cercetărilor penale faţă de poliţist sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”,  se arată în adresa trimisă de IPJ ca răspuns la sesizarea bărbatului, semnată de comisarul şef al IJP Gorj, Viorel Salvador Caragea.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: