Şapte dosare penale şi alegători lecuiţi de vot, după ancheta DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Bucureşti, au băgat sperieţii în gorjenii la porţile cărora au bătut pentru a verifica eventuale nereguli la referendumul din 29 iulie, Mai mult, aceştia au deschis şapte dosare penale în Gorj şi 260 la nivelul ţării. Unul din cele şapte dosare întocmite în Gorj se află pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, cinci la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci şi încă unul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru. Pentru două dintre acestea au fost deja date soluţia de neîncepere a urmării penale. 

Locuitorii din mai multe sate din Gorj s-au trezit cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la poartă. În localităţi precum Dragoteşti, Slivileşti sau Polovragi există suspiciuni de fraudă la referendumul din 29 iulie. Procurorii DNA au audiat mai multe persoane, printre acestea fiind şi mama primarului Vili Pasăre.

„Votez de zeci de ani şi nu au fost probleme“

De aproape o săptămână, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti au început să bată judeţul Gorj în lung şi-n lat. Zeci de oameni din mai multe localităţi s-au trezit cu procurorii la poartă. Anchetatorii au venit să le ceară explicaţii cu privire la referendumul din 29 iulie. Localnicii s-au speriat pentru că nu au avut niciodată probleme cu poliţia şi sunt decişi acum, să nu mai meargă la vot. „Eu nu am avut niciodată procuratura sau poliţia pe la poartă. Votez de zeci de ani, dar niciodată nu au fost probleme. Am pus ştampila aşa cum îmi dictează conştiinţa. M-au întrebat dacă am fost la vot, le-am spus că da le-am arătat buletinul că am votat pe liste permanente, nu m-a dus nimeni la urne. Nu înţeleg ce caută. Şi la vecinul meu au fost şi el le-a spus că lui nu i se pare că semnătura de pe liste seamănă cu a lui, dar omul a votat. Pe mine nu mă mai văd ei la alegeri”, spune un localnic.

Vili Pasăre şi mama sa, audiaţi

Nu doar alegătorii de rând au trebuit să dea explicaţii, ci şi edilii. Este vorba de primarul din comuna Dragoteşti Vili Pasăre care a fost audiat. “M-au chemat şi pe mine şi pe mama mea, că amândoi am fost la vot şi le-am confirmat că sunt semnăturile noastre acolo pe tabele. Nu a fost nicio chestie în forţă sau de intimidare, ceva de genul acesta, au fost, părerea mea, lucruri normale. Nu a trebuit să scriu nimic, deşi unii oamenii de prin sat, care au dorit, au dat şi scris că au fost la vot şi că semnătura le aparţine. Eu chiar era să greşesc când am semnat pe listele permanente. Au avut o listă cu persoanele pe care le-au verificat că au avut suspiciuni că ar fi în străinătate şi că ar fi votata colo şi apăreau şi pe listele de aici. Comisia de la Dragoteşti a fost chemată şi la Bucureşti în calitate de martori", a declarat primarul Vili Pasăre.

ANCHETE

Şi primarul din comuna învecinată, Sorin Bucurescu aşteaptă ca de la o zi la alta procurorii DNA să ajungă şi la el în comună să-l audieze Procurorii DNA Bucureşti au ajuns şi în localitatea Polovragi. 

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: