MEMORIU: Vilă în loc de parc, copiii mutaţi lângă cimitir

Scandalul din Bârseşti, unde primăria a vândut locul de joacă al copiilor unui om de afaceri, este departe de a se stinge. Localnicii au strâns o sută de semnături pe un memoriu care a fost depus ieri la primărie, dar şi la deputaţii Victor Ponta şi Vasile Popeangă. Dacă protestul lor va fi ignorat de autorităţi, memoriul va ajunge la DNA. Localnicii sunt revoltaţi ca în locul parcului se ridică o vilă, iar locul de joacă va fi mutat lângă cimitir.

Peste o sută de localnici din cartierul Bârseşti al municipiului Târgu Jiu au semnat un memoriu pe care l-au depus ieri la primărie. Oamenii vor să ştie cum a fost posibil ca parcul de joacă al copiilor, amenajat acum câţiva ani de primărie, să fie vândut unui om de afaceri, Alin Uşurelu din Târgu Jiu. Terenul a fost împrejmuit săptămâna trecută, dar omul de afaceri susţine că a cumpărat terenul de la primărie acum mai bine de patru ani. „Dacă este aşa, de ce nu au o împrejmuire de şantier şi o placă informativă, să aflăm şi noi ce se face acolo?”, întrebau localnicii veniţi ieri la primărie.

„Nu lăsăm copiii să se joace lângă cruci”

Parcul copiilor a fost demontat în doar câteva ore şi băgat într-un TIR, săptămâna trecută. Acum localnicii au aflat că municipalitatea vrea să mute spaţiul de joacă lângă cimitir, iar oamenii nu pot accepta acest lucru. Au strâns peste 100 de semnături de la oamenii nemulţumiţi şi au depus un memoriu la primărie, dar şi la cabinetul premirului Victor Ponta şi la deputatul Vasile Popeangă. „ Vrem să ni se explice cum a fost posibil să fie vândut terenul din centrul comunei, adică domeniul public, unde se mândrea domnul primar în urmă cu câţiva ani că a sfinţit o troiţă şi a inaugurat un spaţiu de joacă pentru copii. Am înţeles că vrea să facă spaţiu de joacă între cimitir şi biserică. Noi nu putem lăsa copiii să se joace lângă cruci. Afaceristul care a cumpărat terenul s-a grăbit să împrejmuiască zona şi a luat mai toate utilajele din zonă. De ce se fereşte? Pe noi ne interesează de ce primăria a vândut acest teren şi dacă acest lucrează acolo cu acte în regulă. Să pună pancartă cu şantier în lucru”, a spus un localnic.

Cârciumaru, pârât la Ponta

Localnicii nu se opresc aici cu sesizările şi vor depune şi la cabinetele parlamentare, dar şi la instituţiile abilitate să ia măsuri. Sesizări vor ajunge şi la Parchetul Judeţean, dar şi la Direcţia Naţională Anticorupţie. ”Am strâns peste 100 de semnături de la oamenii bătrâni ai cartierului, care nu au o bancă unde să stea la poartă, pentru că primăria când a făcut şanţurile le-a distrus şi băncile, şi de la cei care au copii pentru că nu este normal ce s-a întâmplat. Am depus un memoriu la primărie, am fost la cabinetul premierului Victor Ponta, dar şi deputatul Vasile Popeangă. Mergem şi la restul parlamentarilor, dar şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii, la Prefectură, dar şi la DNA şi la Parchet. Nu avem nimic personal cu nimeni, dar vinovaţii trebuie să răspundă”.

Joi, localnicii din Bârseşti vor merge în audienţă la primarul Florin Cârciumaru.

INTERESE

Localnicii vor să afle în ce condiţii Primăria Târgu-Jiu a vândut acest teren pentru că din informaţiile pe care le au, la mijloc ar fi vorba de anumite interese. „Noi vrem explicaţii. Ştim că la mijloc sunt interese şi că municipalitatea a vrut să recompenseze serviciile făcute Primăriei Târgu-Jiu de firma domnului Alin Uşurelu, cel care a cumpărat teren. Am înţeles că firma acestuia a ajutat iarna trecută de deszăpezire”.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: