Poliţist gorjean acuzat de fals

Un agent de poliţie din localitatea gorjeană Roşia de Amaradia a fost recent trimis în judecată de procurorii de pe lângă Tribunalul Gorj după ce a distrus un proces verbal pe care l-a înlocuit cu un altul, a completat o declaraţie de martor şi a contrafăcut semnătura acestuia prin imitare în două dintre cazurile pe care trebuia să le instrumenteze. Totul pentru a scăpa basma curată un localnic ce avea probleme cu fiii lui.

Procurorii gorjeni au finalizat cercetările în două dosare penale întocmite pe numele unui agent de poliţie din Roşia de Amaradia şi au dispus trimiterea acestuia în judecată. În primul dintre acestea, agentul Robert Andi Lungu este acuzat că a distrus un proces verbal de constatare la faţa locului pe care el însuşi îl întocmise şi pe care apoi l-a înlocuit cu un altul în care faptele erau prezentate într-o altă manieră decât cea reală. În dosarul respectiv, Gheorghe Albeanu, din comuna Roşia de Amaradia, era acuzat de fiul său, Valentin Albeanu, de comiterea infracţiunii de distrugere. După ce a modificat procesul verbal, Robert Andi Lungu a costrafăcut semnăturile părţii vătămate şi ale martorului asistent. Din documentele falsificate reieşea că pârâtul nu se face vinovat de fapta de care era acuzat, astfel încât propunerea agentului a fost de neîncepre a urmăriri penale împotriva acestuia. În cele din urmă, fapta agentului de poliţie a ieşit la iveală, acesta fiind trimis în judecată.

Un nou fals

În cele de al doilea dosar, agentul Robert Andi Lungu este acuzat că a completat o declaraţie de martor cu date fictive şi a falsificat semnătura acestuia. Faptele respective s-au petrecut în timp ce agentul de poliţie instrumeta un caz în care, acelaşi Gheorghe Albeanu din Roşia de Amaradia, era acuzat de un alt fiu al său, Mihail Albeanu, de furtul unei porţi. După ce a efectuat cercetări la faţa locului, şi a luat declaraţii unor martori, agentul Robert Andi Lungu a completat una dintre acestea cu date fictive după care a imitat semnătura martorului. Şi de acestă dată, Gheorghe Albeanu era scos nevinovat, propunerea cu care dosarul era îanaintat procurorilor fiind, evident, de neîncepere a urmăriri penale. Şi de această dată, adevărul a ieşit le iveală, agentul de poliţie fiind trimis în faţa judecătorilor.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: