Poliţist scos de sub urmărire penală pentru „fapte de corupţie”

Acuzaţiile de corupţie care i-au fost aduse unui agent de poliţie din cadrul IPJ Gorj nu au putut fi probate de către anchetatori şi, ca urmare, acum s-a dispus scoaterea acestuia de sub urmărirea penală. Gabriel Negoiţă nu scapă însă de emoţii, pentru că are pe rolul instanţei de judecată un alt dosar, în care i-au fost aduse acelaşi gen de acuzaţii şi pentru care procurorii au găsit dovezi care să susţină cele imputate poliţistului.

Dosarul de acum este o disjungere din cel în care Negoiţă a şi fost trimis în judecată şi în care anchetatorii l-au şi încătuşat sau plasat sub control judiciar. Agentul era acuzat în noua anchetă deschisă pe numele său de mai multe fapte care, pe parcursul cercetărilor făcute de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, nu au fost confirmate. Într-unul din cazuri, agentul era vizat de faptul că trecea prin târgul de legume şi fructe de la Drăgoieni şi mai primea de la unul dintre comercianţi câte o plasă. La audieri, vânzătorul a menţionat însă că niciodată agentul nu a venit să îi ceară ceva, ci el era cel care oferea fructele sau legumele respective, fără să fi cerut ceva în schimb. Negoiţă a fost reclamat şi că lua rebuturi de pâine de la ghişeul unui magazin, patronul fabricii de pâine declarând la audieri că nu i-a cerut niciodată ceva poliţistului şi crede că acesta îşi plăteşte produsele la fel ca orice alt client.

Într-un alt caz, un vânzător de lemne din piaţa de la marginea oraşului a menţionat că i-a dat poliţistului nişte lanteţi de lemn, dar fără ca poliţistul să îl fi controlat vreodată sau să fi încălcat alte atribuţii de serviciu pe care le avea ca agent. Reprezentantul unei spălătorii auto a avut şi el de dat explicaţii pentru că în februarie 2017 i-a aspirat maşina lui Negoiţă şi a făcut lucrul acesta gratuit. Agentul îi spusese anterior că pe numele lui ar exista o plângere pentru un furt auto, dar fără ca el să aibă vreo legătură cu cercetările din dosar. Negoiţă s-a mai interesat şi de o reclamaţie depusă la un moment dat împotriva lui Coco Păun, dar colegii care instrumentau dosarul nu i-au oferit acestuia vreo informaţie, iar el nici nu a putut interveni în vreun fel în favoarea cuiva.

Toate aceste „nimicuri” au fost verificate pe parcursul a câtorva luni de zile de anchetatori care la sfârşitul carierei vor primi o pensie invidiată de mulţi alţii. Agentul Gabriel Negoiţă are însă de dat explicaţii în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru fapte oarecum asemănătoare cu acestea. Acuzaţiile sunt cam de acelaşi gen, dar acolo procurorii au strâns probe prin care să susţină ceea ce îi impută poliţistului. Săptămâna viitoare ar putea fi audiaţi ultimii martori în faţa instanţei după care, de sărbători, agentul are şanse să afle verdictul magistraţilor. „Nu sunt probe nici în acel dosar, aşa cum nu sunt nici în cel care tocmai s-a închis. Voi putea spune mai multe lucruri la final, pentru că acum suntem încă în faza de cercetare judecătorească. Aşa cum am spus şi în alte rânduri, s-a dorit îndepărtarea mea şi s-a şi reuşit lucrul acesta”, a menţionat Negoiţă.

Vizualizări: 2,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: