Condamnaţi pentru că şi-au apărat tatăl „interlop”

I-au minţit pe poliţiştii din Stoina şi Cruşeţ, dar şi pe judecătorii de la Târgu Cărbuneşti în încercarea de a-şi apăra tatăl care s-a dat „şmecher” prin sat, iar acum au propriile probleme în cazier, săptămâna viitoare, chiar de Moş Nicolae, riscând să primească în ghetuţe sentinţa definitivă a judecătorilor.

Este vorba despre doi fraţi care au spus sub jurământ că tatăl lor era în spital tocmai la Călăraşi în ziua în care a ameninţat o vecină că o violează şi îi dă foc la locuinţă. Informaţiile respective au fost verificate de anchetatori şi evident că spitalul din Călăraşi a precizat că nu a avut niciodată un astfel de pacient. Lucian Tiberiu Ion şi Marinela Adela Ion au fost trimişi în judecată anul trecut împreună cu Mariana Liţă, prietena bărbatului. Cea din urmă a fost singura care a fost de acord să spună la instanţă adevărul, după ce a fost trimisă în judecată şi acuzată de mărturie mincinoasă.

Ceilalţi doi au ţinut-o una şi bună că tatăl lor era pacient la Călăraşi şi s-au ales cu câte 2 ani de închisoare cu un termen de supraveghere de doi ani, timp în care trebuie să fie mereu la dispoziţia autorităţilor judiciare. Petre Ion miza pe faptul că nu vor exista alţi martori care să susţină relatările femeii întrucât îi ameninţase pe toţi cu represalii dacă vor îndrăzni să declare ceva la instanţă. Vorbele adresate de acesta femeii au fost extrem de dure şi i-au adus o amendă penală de 12.000 de lei.

„A fost ameninţată şi batjocorită verbal, în public, de către inculpatul Ion Petre, care pe fondul unor conflicte anterioare şi permanente cu familia victimei, s-a manifestat agresiv faţă de aceasta, jignind-o prin adresarea unor cuvinte şi expresii înjositoare şi vulgare, de natură să-i afecteze demnitatea, dar a şi ameninţat-o cu fapte grave de violenţă, de natură să-i provoace o stare de temere şi care i-au  provocat această temere, în contextul conflictului permanent pe care acest inculpat îl întreţine cu familia persoanei vătămate. Din declaraţiile victimei şi cele ale martorilor oculari, reiese că ameninţările au fost unele extreme, în sensul că Ion Petre a ameninţat-o că o să arunce benzină pe ea şi o să-i dea foc victimei şi locuinţei acesteia, dar, mai înainte de astea, o să pună trei «şmecheri» să o violeze”, se arată în motivarea deciziei judecătoreşti de condamnare a inculpaţilor.

Vizualizări: 1,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: