Polițist slab de memorie, martor pentru colegii bătăuși

Oricât s-a străduit ieri un agent al Poliției Municipale să își ajute colegii inculpați în dosarul în care doi polițiști și un jandarm sunt judecați pentru că în septembrie 2013 au snopit în bătaie un bărbat chiar în sediul Poliției, răspunsurile acestuia nu au făcut decât să îl umple de penibil de purtătorul de uniformă.

Dănuț Stelian Jega este unul dintre ultimii martori aduși în fața instanței pentru a jura pe Biblie și a spune adevărul în dosarul lui Ion Cucăilă, el reușind ieri să se remarce doar prin pierderile masive de memorie pe care le-a suferit în ultimul an.

Toată lumea din sala de judecată, inclusiv judecătorul Gheorghe Gârcu, a remarcat că omul legii a răspuns aproape constant cu „nu știu” sau „nu îmi amintesc”, fiind greu de crezut că stă atât de prost cu memoria. De altfel, magistratul de caz a și glumit pe seama acestor răspunsuri, spunând că un polițist trebuie să fie mult mai vigilent și că, dacă ar fi după el, agentul nu ar mai lucra prea mult timp în Poliție.

Jega a fost șofer pe duba cu care Cucăilă a fost adus la sediul Poliției Municipale, el fiind în echipă cu jandarmul pus sub acuzare în acest dosar. Ambii au mers pe locurile din față ale dubei, până la sediul Poliției, iar aici jandarmul a intrat cu ceilalți doi polițiști într-o cameră de la parterul clădirii unde l-au snopit în bătaie pe Cucăilă, asta deși, conform ordinelor în vigoare, jandarmul nu avea ce să caute în sediul Poliției.

Dănuț Jega nu și-a adus aminte dacă jandarmul a intrat în clădire cu acceptul său, dacă l-a lovit pe Cucăilă, dacă l-a văzut pe acesta bătut și nici măcar nu a putut preciza în ce împrejurări a ajuns să îl ducă pe cel lovit cu duba până la Podul Jiului, la Piața Centrală, și să îl abandoneze acolo ca pe un câine. Agentul stă atât de prost cu memoria încât nu a putut să spună în fața instanței mai nimic, asta deși ieri IPJ Gorj a organizat o testare psihologică a angajaților săi și, cel mai probabil, nu a fost nimeni care s-o pice.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: