Poliţiştii care l-au bătut pe Cucăilă, trimişi în judecată

L-au considerat un „neica nimeni”, l-au luat la bătaie, iar acum şi-au pierdut şi locurile de muncă şi au fost şi trimişi în judecată pentru că au fost la un pas de a-l omorî pe cel pe care l-au snopit în sediul Poliţiei Municipale Târgu Jiu. 

Doi agenţi de poliţie, Nelu Popescu şi Ion Cătălin Radu, precum şi jandarmul Alin Ion Văduva, au fost trimişi în judecată, ieri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, procurorii promiţând la începutul cercetărilor „maximă celeritate”. Chiar dacă cei trei oameni ai legii vor fi judecaţi pentru tentativă de omor, în sarcina lor fiind reţinută şi circumstanţe agravante, ancheta s-a făcut cu ei în stare de libertate, deşi faptele de care sunt acuzaţi sunt la fel de grave ca şi ale colegilor de la Stoina care sunt judecaţi pentru că victima pe care au bătut-o a decedat, spre ghinionul lor, aceştia fiind arestaţi însă preventiv câteva luni.

Ieri, Parchetul a informat opinia publică despre finalizarea cercetărilor, confirmându-se astfel faptul că Ion Cucăilă, bărbatul de 38 de ani bătut de agenţi, spunea adevărul atunci când, de pe patul de spital, povestea cum a fost snopit în bătaie în sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu. „În dimineaţa zilei de 5 septembrie 2013, cei trei inculpaţi, în sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au agresat pe partea vătămată Cucăilă Ion din Târgu-Jiu, lovindu-l cu picioarele şi bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele şi bastonul, zona vizată, respectiv abdomenul, precum şi rezultatul produs, s-a concluzionat de procuror că inculpaţii au acţionat cu intenţia indirectă de a suprima viaţa victimei”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

De menţionat ar fi şi faptul că, înainte de a-l întâlni pe Cucăilă pe stradă, agenţii Popescu şi Radu s-au chefuit într-un club din centrul municipiului, acolo unde le-au permis unor domnişoare să îşi facă fotografii cu caschetele lor, lucru pe care ulterior l-au aflat şi şefii celor doi. Ambii au fost daţi afară din Poliţie pentru că în loc să patruleze prin oraş au stat la cârciumă, pentru bătaia pe care i-au aplicat-o apoi lui Cucăilă în sediul Poliţiei niciunul dintre superiorii acestora nu şi-a asumat până acum, public, faptele respective, de parcă agenţii ar fi fost de capul lor acolo.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: