Poliţiştii comunitari, supuşi examenelor

Poliţia Comunitară Târgu Jiu selectează cei 96 de poliţişti care vor rămâne în serviciu pe baza unui examen care începe din data de 21 august. Poliţiştii care nu au îndeplinit condiţiile de participare precum şi cei care vor fi declaraţi respinşi vor mai avea o şansă. Noua firmă de pază înfiinţată de primărie va avea nevoie de 130-150 de agenţi. Modul de angajare şi datele referitoare la concurs vor fi stabilite după finalizarea examenului de la Poliţia Comunitară.

Cei 96 de poliţişti comunitari care îşi vor păstra locuri de muncă vor fi selectaţi în baza unui examen. Acesta va consta într-o probă scrisă şi va avea loc în perioada 21 august-9 septembrie, desfăşurându-se pentru toate activităţile (siguranţă rutieră, ordine publică, control etc.). Un număr 250 de poliţişti şi-au depus cereri pentru a susţine examenul. Dintre aceştia doar aproximativ jumătate vor susţine proba scrisă, restul cererilor fiind respinse de către comisia de selectare a dosarelor din cauză că nu îndeplineau condiţiile de participare. Din comisia de selectare fac parte şefii de compartimente din cadrul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, reprezentantul sindicatului şi reprezentantul Autorităţii Naţionale a Poliţiştilor Comunitari. Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, nu va face parte din comisie rolul său încheindu-se odată cu parcurgerea tuturor etapelor premergătoare examenului. Cei 96 de poliţiştii comunitari care vor trece cu bine examenul nu vor scăpa de verificări, şeful Poliţiei Comunitari spunând că vor fi supuşi la testări anual. „După ce se va termina acest examen voi da testare anuală cu poliţiştii care vor rămâne în serviciu. Aceştia vor fi supuşi atât la probe teoretice şi practice cât şi la un control medical“, a declarat Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

O altă şansă pentru poliţiştii respinşi la examen

Poliţiştii comunitari care nu au susţinut examenul sau cei care vor fi declaraţi respinşi mai au o şansă de a rămâne în serviciu. Aceştia se vor putea angaja ca de agenţi de pază la noua firmă, înfiinţată de primărie. „Firma de pază Publica Guard este în perioada de organizare, urmând, probabil, ca după examenul de la Poliţia Comunitară să organizeze un concurs“, a precizat Ion Tudor. Noua firmă de pază va angaja între 130-150 de persoane.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: