Polițiștii de la rutieră au dat 400 de sancțiuni în trei zile

Peste 400 de sancţiuni aplicate, 21 permise de conducere reţinute în vederea suspendării, 16 certificate de înmatriculare retrase şi 5 infracţiuni constatate. Acesta  este bilanțul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în ultimele trei zile, pe principalele artere de circulaţie din judeţ. 

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor cu consecinţe grave, precum şi pentru disciplinarea participanţilor la trafic. Ca de obicei, obiectivele acţiunii au vizat respectarea regimului legal de viteză, a prevederilor privind depăşirea, acordarea de prioritate şi a celor referitoare la circulaţia pietonilor, acestea fiind cauzele principale de producere a accidentelor rutiere. Astfel, au fost constatate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, din care: 203 la nerespectarea regimului legal de viteză, 39 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 64 pentru nefolosirea centurii de siguranţă. Valoarea sancţiunilor aplicate a depăşit suma de 99.000 lei.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 21 permise de conducere, din care unul pentru depăşire neregulamentară, 8 pentru conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind constatate 5 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Un tânăr de 27 ani, din Târgu-Jiu, a rămas fără permis pentru că, în timp ce conducea un autoturism pe DC21, într-o curbă la stânga, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: