Poliţiştii din Mătăsari, acuzaţi de abuz în reţinerea a doi tineri

Doi tineri din Mătăsari acuză poliţiştii din localitate de abuz după ce i-au ridicat de acasă pentru o ceartă într-un bar. Se pare că cei doi au consumat alcool şi s-au luat la harţă în staţia Peco. S-au îmbrâncit şi au spart două scrumiere, spun aceştia. Au plecat acasă, iar la scurt timp poliţiştii i-au luat târâş de acasă.

Inspectoratul de Poliţie Gorj a publicat pe site-ul oficial un punct de vedere în acest caz: „Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat că cei doi suspecţi din Mătăsari, aflându-se la terasa respectivă, au provocat scandal, lovindu-se reciproc, tulburând, totodată, ordinea şi liniştea publică, fapt ce a condus la indignarea celorlalţi consumatori care se aflau în incinta localului respectiv. Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice“.

S-au bătut şi au plecat acasă

Se pare că cei doi tineri din Mătăsari erau prieteni, dar după ce au băut mai mult, unul dintre ei şi-a adus aminte că celălalt i-a furat telefonul în urmă cu ceva timp şi a început să-i reproşeze acest lucru. Apropiaţii spun că s-au îmbrâncit şi au spart două scrumiere. ”Ei s-au dus la băut la terasa de la Peco. Au băut şi apoi băiatul meu şi-a adus aminte că celălalt i-a furat telefonul şi a început să-i scoată ochii. S-au îmbrâncit, s-au şi bătut dar nu rău, că niciunul nu a avut nimic, şi au spart două scrumiere. Au plecat acasă şi apoi s-au trezit cu poliţia acasă şi i-au reţinut. E imposibil aşa ceva. Am fost şi eu la poliţie să văd ce se întâmplă cu copilul meu şi m-au dat afară. Ăsta e abuz din parte şefului de post. Cum să arestezi pe unii că au spart două scrumiere”, a declarat tatăl unuia dintre suspecţi.

Alexandru Săceanu a fost ridicat de poliţie chiar din casă în prezenţa soţiei şi a fetiţei minore. Acesta a fost târât până la maşina poliţiei timp în care vecinii acestuia ţipau că nu a făcut nimic. ”Au sunat la uşă, am deschis şi l-au luat de mână, l-au tras afară, l-au pus jos, i-au sucit mâinile la spate şi l-au luat târâş, deşi soţul meu le-a spus că merge singur. Nu e posibil aşa ceva că soţul meu le-a zis că merge singur, nu s-a opus. Nu se poate aşa ceva, că nu a omorât pe nimeni, a spart doar o scrumieră, două pe care le poate plăti”, a declarat soţia.

TERORIZAŢI

Oamenii din Mătăsari se plâng de faptul că sunt terorizaţi de şeful de post. ”Comite numai abuzuri aici. Ne-au chemat la post să ne aducă la cunoştinţă că el este noul comandant aici şi că el face legea. Ne trezim cu oamenii lui dimineaţa la şase la uşă să ne legitimeze. A zis că atât timp cât e el comandant ne reţine pe toţi. Este imposibil omul ăsta. Ne terorizează”.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: