Poliţiştii-miliţieni din Stoina află după Paşti dacă vor fi arestaţi

Curtea de Apel Bucureşti a amânat până săptămâna viitoare luarea unei decizii în cazul celor doi poliţişti din Stoina acuzaţi într-o anchetă a Parchetului General de uciderea în bătaie a unui bărbat pe care îl aduseseră la secţie pentru „identificare”.

Eugen Papuzu şi Cosmin Militaru au fost reţinuţi, pe rând, cu câteva zile în urmă, procurorul care instrumentează dosarul nereuşind să convingă însă magistraţii de la Tribunalul Bucureşti să emită mandate de arestare preventivă pe numele celor doi. Parchetul a făcut recurs, iar dosarul a ajuns acum la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis însă să amâne luarea unei decizii în cazul lui Papuzu până pe 19 aprilie. Tot după Paşti, în aceiaşi dată, este fixată şi luarea unei decizii pentru Militaru, poliţiştii nefăcând comentarii până acum pentru a spune ce s-a întâmplat în noiembrie 2008.

Cei doi oameni ai legii sunt acuzaţi că în urmă cu aproape patru ani l-au snopit în bătaie pe un bărbat care intrase într-un bar după ora închiderii, proprietarul localului fiind convins că are de-a face cu un hoţ. De altfel, patronul i-a şi dat o palmă suspectului, bărbatul prăbuşindu-se pe jos, în momentele următoare făcându-şi apariţia echipa de poliţişti care l-a dus pe acesta la secţie pentru „identificare”. În realitate, bărbatul a fost bătut ore în şir, iar dimineaţa poliţiştii l-au dus acasă la sora lui şi l-au lăsat în pat, spunând rudelor că are nevoie de odihnă. De fapt, bărbatul era ca şi mort, decesul lui producându-se câteva ore mai târziu. Ancheta desfăşurată în plan local a fost cât pe ce să-l scoată vinovat pe patronul localului, preluarea dosarului de către Parchetul General ducând la descoperirea faptelor de care sunt acum acuzaţi cei doi poliţişti cu apucături de miliţieni.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: