Un miner a murit strivit de tractor, în apele Şuşiţei

Sfârşit tragic pentru un bărbat în vârstă de 50 de ani din Băleşti, salariat al CE Oltenia. Ion Gomotârceanu a murit ieri după-amiază strivit de tractorul proprietate personală cu care plecase în timpul său liber la muncile agricole. Tractorul s-a răsturnat în râul Şuşiţa de albia căruia s-a apropiat prea mult în încercarea sa de a sta de vorbă cu un consătean de pe malul celălalt. Bărbatul a murit pe loc dat fiind faptul că prezenta multiple leziuni, astfel că medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Ion Gomotârceanu plecase la câmp cu tractorul, la care era ataşată o căruţă în loc de remorcă. Pe drumul agricol ce se întinde de-a lungul râului Şuşiţa, bărbatul a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în apă. Cei care au văzut cum s-a produs nenorocirea au spus medicilor că bărbatul s-a apropiat prea mult de albia răului, vrând astfel să vorbească cu un localnic aflat pe malul celălalt, lucru ce a condus la răsturnarea tractorului. Cel cu care dorea să schimbe două vorbe a sărit ca ars când a văzut tractorul răsturnându-se în rău. Acesta a trecut prin apă pentru a-l scoate de sub capota tractorului, însă, degeaba. Medicii care au fost solicitaţi să vină la faţa locului spun că acesta a decedat instantaneu. „Am fost anunţaţi prin 112 pentru accident cu tractor apă Şuşiţa. Ne-am deplasat la faţa locului, am găsit pacientul decedat. Are politraumatism grav. A fost prins sub cabina tractorului din câte am înţeles de la domnul care l-a scos de acolo. Nu a avut nicio şansă, nu s-au dat şocuri”, a  declarat Valeria Gherge, medic primar în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj.

Ion Gomotârceanu are trei copii şi este salariat CE Oltenia. Acesta presta activitate de lăcătuş la Cariera Gârla-Poiana şi se afla în timpul liber. Viceprimarul localităţii Băleşti, Cătălin Stolojanu, a spus că primăria va sprijini familia îndurerată dacă va avea nevoie de ajutor. 

tractorul_rasturnat_balesti

Medicii au mers cu căruţa până la locul accidentului

Cadrele medicale din cadrul SJA Gorj, sosite la faţa locului, au mers aproape 1 km cu căruţa până la locul în care s-a produs accidentul. Drumul agricol, extrem de denivelat, greu accesibil, nu a permis ambulanţei să ajungă până în punctul în care s-a răsturnat tractorul. Astfel, echipamentele precum trusele medicale, tuburile de oxigen şi tărgile, chiar şi medicii au fost transportaţi cu căruţa.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz. „La data de 7 aprilie, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani din localitatea Băleşti s-a răsturnat cu tractorul în albia râului Şuşiţa şi a decedat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru moarte suspectă. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: