Au scăpat cu viaţă dintr-un grav accident rutier

Patru persoane au ajuns vineri dimineaţă la spital cu răni grave, după ce au  fost implicate într-un accident rutier în comuna Băleşti. Maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu o cisternă după ce şoferul autoturismului a ieşit de pe un drum comunal pe cel naţional fără să se asigure. Cel care conducea autoutilitara, dar şi colegul său, care se afla în cabină în momentul impactului, au scăpat fără răni, chiar dacă cisterna a ajuns cu roţile în sus, în şanţ. Poliţiştii au întocmit un dosar penal în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă.

Accidentul s-a petrecut vineri, la primele ore ale dimineţii, în localitatea Tămăşeşti. O Dacia Break în care se aflau patru persoane, condusă de Constantin Boca din localitate, a ieşit de pe DC 672, intrând pe DN67, fără să-şi ia măsurile de precauţie şi a intrat în coliziune cu o autocisternă care se deplasa în direcţia Motru. Şoferul autoutilitarei a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a evita coliziunea, numai că, până la urmă, autoutilitara a lovit cu partea laterală Dacia, ca mai apoi cisterna să se răstoarne în şanţ.

dacia_avariata

Bărbatul în vârstă de 51 de ani din Licurici, care conducea cisterna, era în timpul serviciului. A fost solicitat să preia apa rezultată în urma extracţiei ţiţeiului şi a gazelor naturale de la sondele de la Strâmba Jiu, pentru a o transporta la Bibeşti. „Mergeam către Motru, să încarc la Mătăsari apă, şi mergând încolo, mai era cu mine un coleg, un muncitor, am văzut maşina, dar târziu, la o fracţiune de secundă, în faţa mea, şi am luat volan stânga. În momentul acela, am lovit cu partea dreaptă maşina şi cu partea stângă staţia şi pe urmă am încercat să mă redresez şi nu am mai putut, m-am răsturnat în partea dreaptă. Noroc că aveam centura pusă, rămăsesem şi spânzurat în ea, m-a ajutat colegul să mă eliberez. Dacă îi luam în plin îi omoram. Sunt 32 de ani de şoferie în care n-am avut evenimente sau permisul luat”, a spus Grigore Motorga, şoferul autocisternei.

grigore_motorga_sofer_cisterna_1

Chiar dacă nu a suferit leziuni în urma accidentului, şoferul autoutilitarei a ajuns la spital pentru analize. Medicii l-au felicitat pentru modul în care a gestionat situaţia în momentul producerii nefericitului eveniment.

Pacienţii din Dacie au rămas internaţi

Autoturismul Dacia Break a fost grav avariat. În afară de şofer, în maşină se mai aflau Rodica Boca, soţia sa, naşa şi mătuşa acestora. Medicii spun că unii pacienţi au răni grave. „S-au prezentat 4 victime dintr-un accident de circulaţie, politraumatizaţi. Doi dintre ei cu traumă cranio-facială, ceilalţi politraumatizaţi, cu numeroase fracturi. Sunt stabili hemodinamici, urmează a fi investigaţi şi preluaţi pe secţii. Rămân internaţi”, a spus medicul UPU Alina Bumbaru, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. 

Soţia şoferului a fost grav rănită. Femeia este agent agricol la primăria Băleşti. La spital au ajuns şi colegii săi de la primărie pentru a o încuraja. Autocisterna a fost ulterior ridicată din şanţ cu o macara.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: