Paradă a jandarmilor gorjeni de ziua lor

Cei care au trecut la finele săptămânii trecute prin centrul municipiului Târgu Jiu au putut lua parte la o paradă impresionantă a jandarmilor gorjeni, unde au fost prezentaţi câinii de serviciu şi tehnica din dotare. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.  

Activităţile au debutat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, cu formarea subunităţilor şi introducerea drapelului de luptă în formaţie.

Manifestările omagiale organizate la împlinirea a 165 de ani de atestare documentară a Jandarmeriei Române au continuat în Piaţa Prefecturii din municipiul Tg-Jiu, cu desfăşurarea unui ceremonial militar şi religios care a inclus primirea oficialităţilor şi a invitaţilor, intonarea imnului naţional, o slujbă religioasă. Au fost acordate recompense personalului unităţii de către eşalonul superior şi premiaţi câştigătorii competiţiilor sportive inter-instituţionale. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare cu Drapelul de Luptă al unităţii, al subunităţilor şi a tehnicii.

În Piaţa Prefecturii au fost amenajate şi puncte de informare prin care a fost prezentată oferta educaţională, diferite tipuri de dotări în misiuni şi distribuite pliante cu un conţinut preventiv-informativ. „3 Aprilie este Ziua Jandarmeriei Române şi reprezintă pentru jandarmii gorjeni momente de bucurie, de sărbătoare în care trăim efervescenţa festivităţilor aniversare pe care le împărtăşim cu bucurie împreună cu comunitatea locală”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj. 

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: