Poliţistul Alionescu recidivează în purtarea abuzivă

Nici n-a început bine procesul în care este judecat pentru că s-a purtat abuziv, adică l-a chelfănit zdravăn pe un şofer care-l supărase, că poliţistul Constantin Alionescu, de la Mătăsari, are din nou de dat explicaţii pentru felul în care înţelege să-şi facă meseria.

În primul dosar acesta a fost trimis în judecată pentru că l-a bătut pe un tânăr doar pe considerentul că l-ar fi stropit atunci când a trecut cu maşina pe lângă el pe stradă, scena în care acesta-i căra pumni şi picioare victimei fiind surprinsă de o cameră de supraveghere. Incidentul cu pricina s-a produs însă la luni bune după cel care face obiectul noului dosar penal deschis acum pe numele lui Alionescu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Subofiţerul ar fi scăpat basma curată în povestea ce urmează dacă victimele sale nu ar fi mers până în pânzele albe ca să-şi dovedească nevinovăţia. Povestea lui Alionescu începe în toamna lui 2011, când, aflându-se în patrulare cu un coleg de-al său, oamenii legii au observat că pe şosea se apropie de ei trei camionete încărcate cu cărbune. Poliţistul ştia maşinile, pentru că una dintre ele era condusă de un unchi de-al său, celelalte două având la volan băieţii unchiului. Constantin Văcaru şi fii săi, Cristi şi, respectiv, Vasile, au fost traşi pe dreapta de agentul Daniel Ţandără, care a inspectat maşinile şi nu a constatat nicio neregulă.

Şoferilor li s-a permis să-şi vadă de drum, dar situaţia nu a fost acceptată de Alionescu, poliţistul rămânând în maşină pe tot parcursul controlului. Acestuia i-a sărit ţandăra că bunul său coleg nu a găsit nicio neregulă şi atunci a oprit el un trecător pe care l-a pus să semneze în alb nişte procese verbale de constatare. Ulterior, documentele au fost completate de Alionescu, omul legii constatând că toate cele trei camionete erau supraîncărcate, atât pe verticală, dar, mai ales pe laterală (!!), motivaţia fiind numai bună pentru ca fiecare şofer să primească o amendă de peste 500 de lei. Toţi cei trei amendaţi au contestat apoi amenzile, au câştigat în instanţă neplata lor, după care s-au îndreptat cu plângere penală împotriva poliţistului Constantin Alionescu.

Omul legii a scăpat într-o primă etapă de vreo sancţiune, anul trecut Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj dispunând neînceperea urmăririi penale, pe considerentul că faptele poliţistului nu prezintă un grad de pericol social şi, în plus, „făptuitorul poate fi îndreptat fără a i se aplica o pedeapsă”. Bună gluma procurorilor pentru că „făptuitorul” tocmai l-a caftit apoi pe şofer, îndreptându-se de nu a mai putut… Revenind la cei trei Văcaru, aceştia au contestat decizia procurorului la Tribunal, menţionând că sunt în relaţii de duşmănie cu omul legii, un judecător observând că dosarul a fost lucrat la Parchet în mod superficial, motiv pentru care magistratul a dispus începerea urmăririi penale şi anchetarea poliţistului pentru fals în înscrisuri publice şi purtare abuzivă, acuzaţii cu care Alionescu pare obişnuit. Acum un alt procurorul a deschis o nouă anchetă şi a început să facă primele audieri în această poveste care face din poliţistul de la Mătăsari un recidivist în privinţa acuzaţiilor ce-i sunt aduse.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: