Pomană fără prescuri și căpețele din cauza polițiștilor

Poliţiştii din Rovinari, Fărcăşeşti şi Negomir au organizat o acţiune pe DJ 674 Rovinari-Negomir, în scopul combaterii ilegalităţilor în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri. Oamenii legii s-au axat în special pe produsele de panificație, ocazie cu care au fost depistați doi gorjeni care nu aveau documente de proveniență a mărfii transportate. Polițiștii au confiscat  mai multe mai multe produse, inclusiv căpețele și prescuri.

Oamenii legii au organizat o acțiune amplă în zona Rovinari și Negomir, vizați fiind transportatorii produselor de panificație. Un rovinărean de 38 de ani  transporta cu autoutilitara  unei societăţi comerciale din comuna Bâlteni  cantitatea de 880 de bucăți  produse de panificaţie, constând în pâine franzelă, pâine rotundă, pâine feliată, batoane, lipii, prescuri și căpețele. Conducătorul auto nu deţinea documente legale prin care să justifice provenienţa produselor de panificaţie transportate, fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, totodată fiind luată măsura complementară a confiscării produselor de panificaţie transportate. Având în vedere cele constatate, s-a efectuat un control la sediul societăţii din comuna Bâlteni, ocazie cu care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor mai multe documente contabile şi extracontabile privind întreg procesul de panificaţie, rapoarte de producţie, bonuri consum, facturi, avize expediţie și altele. În cauză s-a întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

CONFISCĂRI

Și un administrator de 45 de ani din Târgu-Jiu, care transporta cu o autoutilitară aproximativ 560 de pâini către 4 puncte de desfacere situate pe raza comunei Negomir, a fost prins de polițiști că nu deţinea documente. Administratorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 6.000 lei, iar marfa i-a fost confiscată.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: