Ponta 3 a primit votul, Antonescu a demisionat

Guvernul Ponta 3 a fost votat ieri de parlament, cu 346 voturi pentru și 191 împotrivă. În favoarea noului Guvern au votat PSD, UNPR, PC, UDMR și grupul minorităților naționale, iar împotrivă s-au pronunțat PNL, PDL și PP-DD, deşi se pare că mai mulţi pepededişti au votat pentru guvern. Opoziţia va contesta hotărârea la Curtea Constituţională, astfel că Traian Băsescu a amânat învestirea noilor miniştri.

Şedinţa s-a încheiat cu demisia lui Crin Antonescu de la şefia Senatului, după o dispută verbală prelungită cu Ponta. Inițial, Ponta declara că USL încă mai există „sub diverse forme”, în opinia sa „cea mai vizibilă” fiind aceea că președinții Camerei Deputaților și Senatului sunt aleși de majoritatea USL.

Ca drept la replică, Antonescu i-a cerut premierului să demisioneze amândoi. "Domnule prim-ministru Victor Ponta, dvs vedeți în mine în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Nu vă spun USL nu mai există. Aveți curaj ca să ne convingem amândoi să demisionăm acum din funcțiile pe care le-am obținut ca USL?", a spus Antonescu. Victor Ponta i-a replicat că nu intenționează să își dea demisia și a recurs la un citat din Traian Băsescu : "Din punctul meu de vedere avem un președinte care a anunțat că în cinci minute își dă demisia, e în funcție. Avem un președinte al Senatului care a anunțat că dacă nu trece referendumul își dă demisia, e în funcție. Vreau să citez din domnul Băsescu. A zis: Ce blestem pentru țara asta: după un președinte care a zis că își dă demisia și nu și-a dat-o să mai vină încă un președinte care a zis că își dă demisia și nu și-o dă. Eu nu zic că îmi dau demisia, să stați liniștiți". Imediat după intervenția premierului, Antonescu și-a anunțat demisia și a fost înlocuit la tribună de senatorul PSD Cristian Dumitrescu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: