Ponta apără pesediştii de anchetele ANI

Victor Ponta a declarat aproape toată vara că legea ANI va fi votată de PSD doar pentru ca România să aibă o asemenea lege cerută de forurile europene. Acum, când a fost însă să se treacă la vot, deputaţii fiind chemaţi în sesiune extraordinară, mai marii social-democraţilor au dat-o la întors pe ultima sută de metri şi le-au transmis reprezentanţilor lor să boicoteze procesul de vot şi să nu mai meargă la şedinţa în care se discuta despre noua lege ANI.

Agenţia Mediafax relatează că o parte a deputaţilor i-au reproşat lui Ponta că nu au fost anunţaţi din timp că nu vor participa la plen, pentru a nu veni degeaba la Bucureşti. Florentin Gust, Florin Iordache, Vasile Bleotu şi Eugen Bejinariu i-au reproşat lui Ponta lipsa de consecvenţă, ei argumentând că Ponta declara, în urmă cu câteva săptămâni, că PSD va vota Legea ANI în orice formă, pentru a nu fi acuzat că se opune adoptării. Vicepreşedintele comisiei juridice, Florin Iordache, i-a reproşat lui Ponta, potrivit aceloraşi surse, faptul că decizia luată luni de PSD este contradictorie după ce deputaţii social-democraţi din comisia juridică au votat, săptămâna trecută, în unanimitate, pentru propunerile de modificare a Legii ANI.

Replica lui Ponta a fost „pe măsura” transparenţei de care dă dovadă liderul social-democrat. „Dacă vreţi, întrăm în sală (de plen - n.r.) şi votăm, dar apoi să nu veniţi la mine când vă anchetează ANI. Trebuie să îmi fac datoria şi să protejez pesediştii", a spus Ponta.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: