Ponta, atac la „kaghebista sinistră” de la Ministerul Justiţiei

Discuţiile pe marginea ordonanţei de Guvern care dă SRI posibilitatea de a se implica în anchete penale l-au atras în mijlocul lor și pe fostul premier Victor Ponta, care ieri a reacţionat în termeni destul de duri la adresa actualului ministru al justiţiei. Asta după ce Prună a afirmat că „discuţia despre drepturi e un lux teoretic”, frază care l-a făcut pe Ponta să o catalogheze drept „kaghebistă sinistră”. Ministrul Prună a fost şi ţinta jurnaliştilor, după ce a apărut în public cu un palton care semăna a halat de baie, la care a asortat ciorapi cu model şi pantofi, nu cizme.

Raluca Prună a scris într-o postare pe Facebook despre cum „cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic”, dar și că „SRI nu a primit absolut nicio competenţă pe care nu o avea până la decizia 51/2016 a CCR”, ceea ce a atras replici tăioase ale politicienilor.
Cele mai dure critici le-a formulat Victor Ponta, care, la fel ca acum un deceniu, când partidul său era în opoziție, obișnuia să critice majoritatea inițiativelor Ministerului Justiției, la acea vreme ministru fiind Monica Macovei. Acum Raluca Prună este o fostă colaboratoare a lui Macovei, într-o postare pe contul său de socializare Ponta oferindu-le posibilitatea prietenilor săi de pe Facebook să afle și despre o declarație conform căreia tatăl actualului ministru de la Justiție ar fi fost înainte de 1989 activ în fosta Securitate. Numele lui Vasile Prună apare pe o listă publicată de Mircea Răceanu, un diplomat condamnat la moarte de Ceaușescu, în opinia lui Ponta, trecutul acestuia făcând-o pe actuala șefă de la Justiție să fie mai apropiată de „servicii” decât și-ar fi putut imagina cineva la numirea acesteia în funcție.

Postarea lui Ponta
„M-am ținut departe de discuțiile din ultima perioadă. Dar când văd un ministru al Justiție dintr-o țară membră UE că gândește și acționează ca o kaghebistă sinistră fac un apel către toți cetățenii încă liberi din România - drepturile noastre fundamentale NU sunt "un lux teoretic"!
Dacă iar tăcem de frică vom ajunge mult mai rău decât în anii 50 când comuniștii (cu exact aceeași gândire ca Madam Prună sau Macovei) au distrus această țară! Vă propun să nu tăcem de data asta!
Update - acum am înțeles de unde a deprins Doamna Prună aceste apucături securiste - de acasă, de la tatăl ei! Bravo, asta da "un altfel de politica”, a spus Ponta pe Facebook.
Ieri, după ce a participat la o ședință a PSD la Camera Deputaților, parlamentarul de pe Colegiul 6 a avut o reacție și mai dură față de Prună, spunând că „un ministru care spune că drepturile fundamentale ale omului în anul 2016 sunt un lux, ori e căzut în cap, ori trebuie să plece căzută de Parlament”. Întrebat dacă le-a propus colegilor săi să depună împotriva ministrului justiției o moțiune simplă, fostul premier a spus „Nu. Într-o viaţă anterioară am propus. În viaţa actuală nu”, aluzia lui Ponta fiind la recenta declarație a lui Klaus Iohannis făcută cu ocazia primei vizite efectuată de președinte la Ierusalim.

Vizualizări: 620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: