Poliţist din Gorj, cercetat pentru mărturie mincinoasă!

Un poliţist de la Ordine Publică este acuzat de mărturie mincinoasă! Marius Băcescu a aplanat anul trecut un conflict provocat de alţi poliţişti. Din martor în dosar, Băcescu a ajuns acum să fie acuzat de mărturie mincinoasă. Procurorul Tudor Bocai susţine că există neconcordanţe în declaraţiile poliţistului. Acesta din urmă crede că procurorul vrea să se răzbune.

După ore întregi de audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, marţi, poliţistul de ordine publică Marius Băcescu s-a ales cu dosar penal pentru mărturie mincinoasă. Anul trecut, acesta a intervenit, de serviciu fiind, la aplanarea unui scandal iscat între câţiva poliţişti din Gorj în preajma unui bar din municipiul Târgu-Jiu. Omul legii a sunat, în acea noapte, la 112 şi a chemat întăriri pentru a linişti apele. Ulterior, acesta a aflat că cei implicaţi în eveniment îi sunt colegi de serviciu de la alte posturi de poliţie din judeţ, printre care şi un şef de post de la Ciuperceni. Situaţia a luat, însă, o altă întorsătură.
De la martor la suspect, doar un pas
Din calitatea de martor pe care Băcescu o avea în dosarul scandalului cu epoleţi, poliţistul a devenit suspect de mărturie mincinoasă. Omul legii arată cu degetul spre procurorul de caz, acuzându-l că vrea să se răzbune sau că ar intenţiona favorizarea altor poliţişti implicaţi în scandalul de anul trecut, unii dintre ei chiar nefiind cercetaţi pentru faptele împotriva legii comise în noaptea altercaţiei. “Am fost chemat la Parchet să dau declaraţii că sunt suspect pentru mărturie mincinoasă. Consider un mare abuz al domnului procuror, pentru că eu nu am făcut decât să respect atribuţiile de serviciu. Toţi poliţiştii implicaţi în eveniment sunt în stare de libertate şi unii dintre ei nici nu fac parte din dosar. Eu, că mi-am executat serviciul regulamentar, conform procedurilor, sunt în situaţia în care mă aflu acum”, a precizat poliţistul Marius Băcescu.
Bărbatul cu epoleţi afirmă că nu se va lăsa înfrânt de sistem şi îl va acţiona în instanţă pe procurorul de caz şi va apela la toate forurile superioare. Ba chiar se aşteaptă să fie emis mandat de reţinere pe numele său.
Contradicţii
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu confirmă faptul că poliţistul de ordine publică s-a ales cu dosar penal. Argumentele care stau la baza acestui lucru ar fi contradicţiile între declaraţiile date de Marius Băcescu. “Există suspiciunea rezonabilă că acesta, în data de 8 martie, fiind audiat ca martor într-o cauză penală, aflată în curs de judecată pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, a făcut afirmaţii mincinoase în vădită contradicţie cu cele date în faza de urmărire penală. În cauză, nu s-a dispus nicio măsură preventivă”, a declarat procurorul Tudor Bocai.
Scandal
Marius Băcescu este poliţist la Ordine Publică din cadrul IPJ Gorj de aproximativ 20 de ani. În noaptea în care a intervenit pentru a aplana conflictul, mai mulţi colegi de-ai săi s-au dat în spectacol după ce au intrat cu maşina, intenţionat, în autoturismul angajaţilor unei firme de pază, pe strada Popa Şapcă din Târgu-Jiu. Ulterior, doi dintre poliţiştii aventurieri au fost cercetaţi disciplinar. În acea noapte, poliţiştii Marian Ionuţ Vârjan şi Dan Sorin Trâncă au fost într-un local din centrul oraşului Târgu-Jiu şi, la un moment dat, agenţii de pază ai localului au intervenit pentru a-i da afară, la cererea unor clienţi nemulţumiţi de comportamentul oamenilor legii. La ieşirea din localul de distracţie, după câteva zeci de metri, pe strada Popa Şapcă, poliţiştii petrecăreţi au lovit o maşină cu o echipă de intervenţie a firmei de pază. Cei doi oameni care fac legea şi-au continuat drumul, numai că alţi colegi de-ai lor, de la Rutieră, i-au luat la întrebări. În acel moment, agentul care era la volan, Vârjan, a refuzat să sufle în etilotest sau să îi fie recoltate probe biologice, rutieriştii având suspiciunea rezonabilă că acesta ar fi consumat alcool. Ulterior, soţia unuia dintre poliţiştii puşi pe scandal a declarat că ea se afla la volanul maşinii.

Vizualizări: 5,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: