Ponta: CE Oltenia, pe locul doi la corupţie

Premierul Victor Ponta a prezentat ieri la Târgu Jiu rezultatele unui studiu internaţional care arată, printre altele, că România a ajuns pe locul 66 privind indicele de percepţie a corupţiei. Mai mult, Ponta a mai spus că Hidroelectrica este pe primul loc în topul cazurilor de corupţie, urmată de Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Victor Ponta a prezentat un studiu al Asociaţiei Transparency International ce arată că România este pe locul 66 la corupţie. Ponta crede că această evoluţie este datorată celor şapte luni de guvernare USL. „Pentru prima dată după mulţi ani, în 2012 percepţia publică asupra corupţiei din România a înregistrat o evoluţie pozitivă, a trecut de pe locul 75, la nivel mondial, pe locul 66. Nu mai suntem ultima ţară din Europa“, a declarat Victor Ponta în conferinţă de presă.

Ponta are mare încredere în acest clasament, „considerat mult mai credibil decât ceea ce spun oficialii unei ţări“ şi ar putea stabili ratingul de ţară. Premierul mai spune că locul 66 este rezultatul muncii Guvernului condus de el. „O realizare importantă în ultimele 7 luni prin cazuri şi măsuri concrete am demonstrat că putem ataca frontal situaţii de corupţie sistemică (...)“.

Topul instituţiilor corupte

Ponta a dat drept exemplu companiile Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia, ca fiind unele dintre cele mai corupte. CEO este o companie recent înfiinţată, Ponta referindu-se, de fapt, la societăţile componente. „Pe primul loc se află Hidroelectrica. (...) Pentru că sunt la Târgu Jiu vreau să dau exemplu CEO, formată din complexuri energetice, care în anii trecuţi produceau doar pierderi, iar anul acesta, imediat după ce s-a schimbat managementul, după ce a fost decuplat PD-L de frâiele acestei instituţii, a produs profit şi care se dovedeşte în anii care urmează că este o societate comercială esenţială pentru siguranţa sistemului energetic românesc“, a declarat primul ministru. Acesta nu a putut da detalii despre corupţia din CEO, dar a menţionat că a văzut datele financiare şi ştie că au fost mari pierderi.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: