Ponta, criticat că se laudă cu apartamentele lui Udrea

PDL Gorj a ieşit ieri la rampă cu o serie de critici dure la adresa premierului Victor Ponta, şeful Guvernului fiind tras de urechi pentru că a inaugurat, la Târgu Jiu, blocuri ANL care au avut finanţarea asigurată din perioada în care ministru al turismului şi dezvoltării era Elena Udrea. Florin Cârciumaru spune, în schimb, că Ponta a fost dus în cartierul Narciselor pentru a vedea locaţia unde municipalitatea vrea să ridice alte blocuri şi pentru care va cere fonduri, evident, la Guvern.

Conform unui comunicat de presă dat publicităţii în cursul zilei de ieri, PDL Gorj menţionează că fondurile pentru investiţia inaugurată de Ponta au fost asigurate în anul 2010 printr-un program Regio, susţinut de Elena Udrea. „Reprezentanții Guvernului USL par a fi niște actori netalentați care doar mimează actul de guvernare și își pierd simțul ridicolului, transformând în rutină activitatea de a tăia panglici la investiții finanțate și derulate de fostul guvern PDL. Ultimul act de acest gen s-a petrecut la începutul acestei săptămâni, la Tg-Jiu, când premierul Victor Ponta a  inaugurat o investiție finanțată de fostul ministru PDL al Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea”, se arată în comunicatul de presă al PDL Gorj.

Democrat-liberalii din Gorj, judeţ în care Ponta este deputat la al treilea mandat, susţin că locuinţele ANL erau finalizate din octombrie 2012, dar nu au fost repartizate până acum întrucât autorităţile locale, conduse de reprezentanţi ai PSD, au aşteptat venirea premierului la Târgu Jiu pentru ca prim-ministrul să poată înmâna personal cheile către chiriaşi. „Beneficiarii acestor locuințe au fost nevoiți să aștepte un an de zile pentru a primi cheile de la Victor Ponta. Premierul a rămas mai puțin de zece minute și a promis că va reveni abia după ce primarul său, Florin Cîrciumaru, va finaliza drumul de acces către respectivele locuințe. Liderii PDL Gorj condamnă modul în care reprezentanții PSD își arogă merite pentru eforturi pe care nu le fac și așteaptă ca actualii guvernanți să finanțeze și să demareze investiții noi și să taie panglici în momentul în care le finalizează”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Cârciumaru: „Lipsa infrastructurii ne-a întârziat”

Şeful PSD Gorj, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, spune, în replică la acuzaţiile PDL, că toate criticile aduse premierului  sunt unele „gratuite”, care nu au o bază reală. Acesta spune că, iniţial, cele 160 de locuinţe din blocurile ANL trebuiau predate către chiriaşi în luna mai a acestui an, dar întârzierea la lucrările de infrastructură au generat aceste amânări. „Nu e nimic adevărat, cu excepţia faptului că finanţarea a fost obţinută în 2010. Inaugurarea nu am putut să o facem mai devreme pentru că acolo nu exista nici un fel de infrastructură. Nu exista apă, curent, nu mai vorbesc de gaze şi canalizare. La reţeaua de canalizare chiar şi acum se lucrează, pentru că firma care se apucase iniţial de lucrări a dat faliment şi a trebuit să reluăm toată procedura pentru a găsi un constructor care să ducă proiectul la bun sfârşit”, afirmă primarul Florin Cârciumaru.

Edilul declară că prezenţa premierului Victor Ponta la inaugurarea blocurilor ANL nu a avut conotaţii electorale. „Pe premier am ţinut să îl duc acolo pentru a vedea zona şi ce dorim noi să construim acolo. Avem nevoie de fonduri în continuare pentru a construi noi locuinţe ANL şi am considerat oportun de a-i prezenta aceste proiecte chiar la faţa locului. Dumnealui a vizitat şi clădirile nou construite, a văzut că sunt lucrări de calitate, şi sper să ne ajute în continuare cu ceea ce vrem să dezvoltăm acolo”, a mai menţionat Cârciumaru.

2000 de cereri aşteaptă rezolvarea

Primăria Târgu Jiu a inaugurat, luni, în prezenţa premierului Victor Ponta, 160 de apartamente şi garsoniere construite la marginea municipiului Târgu Jiu, pe un teren viran. Blocurile ANL au fost inundate în cursul lunii aprilie, la subsol şi parter din cauza lipsei unei reţele de canalizare în zonă, pompieri din cadrul ISU Gorj lucrând atunci câteva zile pentru a evacua apa din clădiri.

Inaugurarea celor 160 de locuinţe s-a făcut în contextul în care Primăria are circa 2000 de solicitări de la tineri din Târgu Jiu care vor să devină chiriaşi ANL, unii dintre solicitanţi având cererile depuse şi de zece ani.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: