Ponta, din nou președinte! La fundație!

Fostul premier Victor Ponta și-a văzut visul cu ochii, acela de a avea funcțională o fundație  al cărei președinte să fie după ce a pierdut bătălia pentru Președinția României, dar și postul de șef al Guvernului. Deputatul de Târgu Jiu și-a lansat miercuri seara Fundația Black Sea Regional Projects  în prezența mai multor prieteni din politică. Vocea răgușită nu l-a prea ajutat pe Ponta, dar fostul premier a trecut repede peste micul inconvenient, mai ales că alături i-au fost Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Șeful PSD și cel al Senatului au fost doar musafiri, în fundație fiind înscriși mai mulți foști miniștri din cabinetul Ponta, vicepreședinți ai BSRP fiind Daniel Constantin, Nicolae Bănicioiu și Mirel Palade. Membri sunt însă și Sorin Câmpeanu, fost ministru al Educației, dar și Titus Corlățeanu, cel de la Externe, nevoit să plece din funcție după brambureala cu votul din Diaspora de la prezidențialele din 2014. Nu lipsește nici senatorul de Gorj, Mihnea Costoiu, fost ministru delegat pentru învățământul superior, dar și cel al finanțelor, Eugen Teodorovici. Fundația lui Ponta are și un președinte de onoare care însă nu provine din PSD, ci de peste mări și țări, în persoana fostului premier  Georgiei, Irakli Garibashvili.

Victor Ponta a ținut să îi felicite pe toți cei care i s-au alăturat în acest proiect. „Apreciez foarte mult curajul celor care au venit la această lansare. Am mai primit încă vreo 300-400 de mesaje că «aş fi vrut să fiu acolo, alături de tine, dar e mai bine să nu vin, dar te susţin şi mă bucur pentru asta»'', a spus Ponta, fundația având însă cont pe Facebook și pagină proprie de internet, cu meniu în limba engleză, mai puțin accesibilă unora dintre alegătorii din Gorj ai fostului premier.

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: