Primul mare protest împotriva guvernului Cioloş, la Târgu Jiu

Liberalii gorjeni vor scoate miercuri 2.000 de oameni în stradă, în semn de protest faţă de decizia de mutare a sediului Complexului Energetic Oltenia la Bucureşti. PNL Gorj cere demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu, dar şi a conducerii CE Oltenia. Paradoxal, cu mitingul liberalilor vor fi solidari şi social-democraţii gorjeni. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, le-a recomandat pesediştilor să participe la protest. Mai mult, fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, îşi doreşte să meargă la protest, dar şi sindicaliştii din SMEO, sindicatul creat de el. Vor sta de-o parte liderii FNME, care nu doresc să se asocieze cu cei care au distrus CE Oltenia şi mişcarea sindicală, mai exact cu Ciurel, Călinoiu, Căldăruşe.

PNL a obţinut autorizaţie de la primărie pentru mitingul cu două mii de participanţi, care va avea loc miercuri, la ora 17.00. ”Cei 15.000 de angajați ai CEO nu trebuie sacrificați pentru confortul acționarilor companiei. Miercuri, la 17:00, le mai cerem o dată demisia celor responsabili de inițierea acestui plan. Trebuie să luptăm pentru judeţul Gorj! Nu o va face nimeni în locul nostru. Cine vrea să ni se alăture, este binevenit”, este apelul copreședintelui PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Politicienii s-au unit
Social-democraţii au anunţat marţi că vor să facă front comun cu liberalii pentru menţinerea sediului Complexului Energetic Oltenia la Târgu Jiu. Ion Călinoiu spune că mitingul este unul de solidaritate şi nu are legătură cu politica. „Eu vreau să trezim aici interesul local şi vreau să ne facem auziţi toţi din Partidul Social Democrat, să spunem foarte clar, nu unul sau doi, să spunem foarte clar că suntem de acord să menţinem Complexul Energetic Oltenia. Acelaşi lucru îl vreau de la toate formaţiunile politice din Gorj, fără nici un fel de interes. Deja sunt unele fisuri, unora le convine să fie sediul la Bucureşti, să stea până la terminarea mandatului”, a declarat Ion Călinoiu.
Acesta a mai precizat că PSD nu va iniţia un miting pentru a evita orice speculaţie de natură politică. „Eu dacă mă apuc să fac o convocare din aceasta sună a interes politic. Eu fac apel să vină toţi la mitingul PNL, indiferent de culoarea politică. Acesta e al liberalilor şi lângă ei trebuie să fie clar acest aspect de solidaritate şi să spunem că suntem solidari pentru menţinerea complexului”, a spus Călinoiu.

Sindicatele rămân dezbinate
Rămâne de văzut în ce măsură politicienii vor reuşi să scoată oamenii în stradă. Liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia, aflaţi de luni în greva foamei, au anunţat că vor merge la protest. Nu o vor face însă cei de la Federaţia Naţională Mine Energie, cea supusă în ultimii ani la presiuni din partea lui Ciurel şi Călinoiu.

Vizualizări: 4,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: