Staicu: Nu o să accept să fiu în spatele unui liberal vopsit

Liberalii din Rovinari încă mai speră ca organizaţia PNL de la București să-i respingă candidatura lui Laurențiu Chivu la primărie. Eugen Staicu, consilier local din partea PNL, spune că centrul încă nu s-a pronunțat cu privire la această candidatură, în timp ce copreşedintele Dan Vâlceanu anunță că totul este bătut în cuie şi organizaţia centrală nu trebuie să-şi dea acordul decât la municipiu şi la judeţ. Laurenţiu Chivu încă nu a preluat organizația locală, preşedintele actual, Irinel Ungureanu, așteptând tot o decizie a centrului în acest sens.

Partidul Național Liberal, filiala Gorj, l-a desemnat încă de acum două săptămâni pe Laurențiu Chivu candidat la primăria Rovinari. În tot acest timp, Chivu a luat deja startul campaniei și organizează întâlniri între blocuri având alături un singur consilier local, spun liberalii din zonă. ”A început să umble cu dosarul sub braț și să se victimizeze. Ori, nu așa se face o campanie. Eu, ca şi cetățean, nu asta vreau să aud de la cel care ar urma să fie primar. Ca să fie clar, eu nu o să accept niciodată să merg pe o listă în care să fiu sub Chivu. Este vechimea mea, este experiența mea, nu-mi permit să apar pe o listă cu unul pe care eu nu-l recunosc ca fiind un bun gospodar. Decât să mă fac de râs, mai bine stau în banca mea”, a spus Eugen Staicu, consilier local la Rovinari.
Liberalii spun că organizația centrală a PNL nu s-a pronunțat încă asupra candidaturii lui Chivu la Rovinari, asta deși Dan Vâlceanu, copreședintele PNL Gorj, spune că centrul nu validează decât candidaturile de la municipiu și județ. Consilierul Eugen Staicu și Irinel Ungureanu, președintele PNL Rovinari, spun că centrul ar trebui să analizeze mai atent această candidatură și să-i ofere sprijin lui Robert Filip, fiul fostului primar, pentru a fi continuitate în proiecte. ”Asta înseamnă că poate mai sunt oameni care analizează mai atent această candidatură, poate mai ia și ei în calcul alte variante. Ați văzut că Filip, chiar dacă era membru UNPR, nu s-a dus la ședințe și nu a fost validat candidat și atunci mă gândesc că ar fi o variantă bună să fie susținut de liberali pentru că era plauzibil, continua munca tatălui, era o achizițe de valoare. Este posibil ca Bucureștiul să aibă această variantă în vedere, pentru că în felul acesta se poate forma o echipă puternică, primar-viceprimar, era o campanie decentă, frumoasă nu cu atacuri la persoană, ci cu programe. În caz contrar, eu niciodată nu o să accept să fiu pe o listă în spatele unui liberal vopsit”, a mai spus Eugen Staicu.
Cert este că Laurențiu Chivu nu a preluat încă frâiele organizației locale, președintele actual Irinel Ungureanu părând că așteaptă tot o decizie a centrului. ”Nu a fost stabilită o dată anume pentru că, din câte știu eu, nu a primit încă aprobarea de la București. Nu știu cum se va derula situația până la capăt. Astea sunt demersurile și nu a venit încă validarea de la București”, a spus Florin Ungureanu, președintele PNL Rovinari.

Vizualizări: 1,879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: